Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 German

Lasse Sørensen tester Formel 3

Formel 3 DE 
24/11/13 

Den 16 årige nordjyde Lasse Sørensen har i denne uge testet Formel 3 i Tyskland for teamet Ma-con. Det er det samme team, som storebror Marco Sørensen med stor succes kørte for tidligere i sin karriere.
 

Ma-con teamet har i år deltaget med to biler i FIA Formel 3 Europæiske mesterskaber, og teamet har næste år også planer om at deltage i det tyske Formel 3 mesterskab. Lasse´s test var med henblik på det tyske mesterskab. Testen fandt sted på Lausitzring syd for Berlin, og Lasse var under hele testen assisteret af sin storebror Marco, som kunne komme med vigtige informationer om kørestil og linjer.

Lasse udtaler, at ”bilen var noget mere power fuld end hvad jeg tidligere har prøvet. Men den største forskel var den store downforce. Jeg har aldrig tidligere prøvet en bil med downforce, så det skulle jeg lige vænne mig til. Teamet var meget overrasket over, hvor hurtigt jeg kunne vænne mig til det, og allerede om eftermiddagen på den første dag kunne jeg tage nogle af de svære sving flat out”.

Marco siger, ”Jeg er meget stolt af min lillebror, hans hurtige tilpasning og den speed som han viste. Det var meget overraskende, hvor hurtigt han var oppe i speed. En moderne F3’er er et kæmpe spring fra Formel Ford, og down-forcen er enorm. At han kunne komme så hurtigt op til speed er meget overraskende, og kunne tyde på, at han har den helt rigtige kørestil til F3”.

Lasse Sørensen har i år deltaget i det Danske Formel Ford mesterskab, og er en del af Team Danmarks talent program. Hvis økonomien og sponsorater kan nå samme, håber Lasse at næste år byder på et spring op i den tyske formel 3 serie.

Marco Racing


Læs mere om:
  • Lasse L. Sørensen
  •