Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Endelig slut!

Formel 1 
20/11/13 

Optakt til Det Brasilianske Grand Prix
Sæsonen er slut - næsten. Søndag aften kan Vettel trille over stregen til sæsonens 117. sejr og den rekordskabende niende sejr i træk - og vi andre kan så læne os tilbage, glæde os til juleanden og næste sæson, der forhåbentlig bliver lige lidt mere spændende end den næsten overståede.
 

Selvfølgelig bliver det mere spændende næste år - uanset hvor kedeligt det bliver. Hey - vi har en dansker i Formel 1, så der er altid noget at beskæftige sig med. Men når det er sagt, må sæsonen nu godt være lidt mere interessant end 2013!

At Vettel vinder på søndag er ikke et åbent spørgsmål - han skal hjemsøges af alle de problemer han altid styrer udenom for ikke at vinde. Der er ingen over og ingen ved siden af tyskeren i øjeblikket. Faktisk er det hele så trivielt at Red Bull tidligere på ugen har meddelt at de ikke har dårlig samvittighed - de andre kunne bare gøre deres arbejde ligeså godt. Og det er jo ganske rigtigt.

Der er ingen grund til at Red Bull skulle have dårlig samvittighed - de har løst opgaven som den blev stillet, og løst den bedre end alle andre. Andet er der ikke at sige til det.

Mark Webber kører sit sidste løb, men det betyder ikke at han får nogen hjælpende hånd af Vettel, der ellers skylder ham en sejr. Dertil er Vettels ego nok for stort og mulighederne for at slå en gammel rekord for fristende. Dermed bliver Mark Webbers sidste sæson i Formel 1 uden en sejr, en lidt ærgelig afslutning på en god karriere, der i en anden tid kunne have skaffet ham mere.

Romain Grosjean virker som den eneste i feltet tændt og energisk. Han kører det bedste han nogensinde har gjort, og er pt. den næstbedste kører i feltet. Ikke set over sæsonen, men over efteråret. Det er dejligt at se at talentet endeligt foldede sig ud.

Williams har også fået en sen opblomstring, der forhåbentlig bringer løfter om den kommende sæson. Bottas hentede sine første point i Texas og flere kan ikke udelukkes i Brasilien. Maldonado derimod virker ret uinteresseret i sin nutid, og reagerer ikke videre hensigtmæssigt på lidt modgang.

Hos McLaren er det sidste løb for Perez - han havde det godt i Texas, mens Button gjorde det skidt. Hans store problem er stadig de store udsving han har - selvom han kørte fint i søndags, er det ikke sikkert han gør det samme på søndag. Men det er sidste chance for McLaren for at komme på podiet i år - men det sker nok ikke! Dermed er jubilæumsåret druknet i frustrationer.

Når løbet er slut kan vi begrave en sæson, der ikke har været mindeværdig. 2013 vil med tiden blive husket for den overlegne dominans - men savnet vil den ikke blive.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Interlagos
  • 24/11/13 - Interlagos - Formel 1
  •