Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula E

Foreløbig 7 teams er klar til ny sæson

Formula E 
19/11/13 

Den kommende FIA Formula E serie debuterer i 2014 og med planlagt første løb i Beijing i Kina den 20 september.
På nuværende tidspunkt er der 7 teams klar og måske for nogen, er der lidt overraskende navne i blandt.
 

En ny serie har for et stykke tid siden set dagens lys og har fået FIAs velsignelse og endda så meget at FIA er en del af navnet. FIA Formula E er navnet og indikerer vel ikke overraskende at det er en ny Formel serie der udelukkende kører på el.

Det kan man så have sin mening om. I hvert fald er det en kendsgerning at der dukker flere og flere mere eller mindre el-drevne biler op. Hybridbilerne er mere og mere på vej ind i sportscar racing. Men nu kommer altså de rent eldrevne biler. I forvejen er der eldrevne gokarts, og nu altså en 'rigtig' Formel klasse.


Sådan så bilen ud ved præsentationen
(Foto: Formula E)

Siden præsentationen er der kommet 7 teams til og her iblandt et par interessante navne. Flere Formel fans husker sikkert Super Aguri navnet fra Formel 1 for nogen sæsoner siden. De har meddelt at de deltager i FIA Formula E serien. Det samme gør Andretti Motorsports, Drayson Racing, Dragon Racing, Abt Motorsport og eDams. Mest ukendt er China Racing som er et statsligt støttet team. Flere af dette teams medlemmer har dog været involveret i primært Formel racing.

Bilerne bliver ligesom det er tilfældet for Formel 1 og WTCC klasserne, transporteret rundt af DHL. Mediemæssigt skal vi nok ikke forvente at komme til at se serien på kanaler der umiddelbart er tilgængelige i Danmark. Der er dog ikke publiceret noget endeligt desangående. Bilens rette navn er Spark-Renault SRT_01E. Men flere er involveret. Bilen bygges af Spark Racing Technology, som af ledet af en vis Frederic Vasseur. Dallara bygger selve bilen mens McLaren Electronics System står for elektronikken og Williams Advanced Engineering leverer batterierne. Hewland for gearkassen og dækkene leveres af Michelin. Renault Sport skal stå for servicering og drift af bilerne.


DHL står for transporten
(Foto: Formula E)

Dons
 ASETEK SIMSPORTS