Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

SÅ SKETE DET!

Formel 1 
14/11/13 

McLaren bekræfter Kevin Magnussen
Dage og ugers spekulation er ovre. Kevin Magnussen er i dag blevet bekræftet som ny kører hos McLaren i 2014. Hermed krones hvad der har været et stort år for Magnussen i særdeleshed og dansk motorsport i almindelighed. Fra motorsporten.dk skal der lyde et stort tillykke til den fjerde dansker i Formel 1!
 

At Kevin Magnussen er et stort talent, skal man være blind for ikke at opdage. Men derfra og så til at nå så langt som han er nået, og så på så kort tid, er noget andet. Der er massevis af talentfulde kørere i verden der aldrig har fået de muligheder talentet har fortjent. At Kevin så ikke bare skal køre Formel 1, men ovenikøbet bliver hentet direkte ind hos McLaren tyder på en enorm tillid til hans potentiale.


(Foto: Renault Sport)

Umiddelbart lignede det en svær mission, inden 2013 kom i gang. McLaren havde hentet Perez ind teamet og Kevin havde fået et opdrag der hed "vind FR3,5!". Og selvom han opfyldte sin opgave, var der ingen garanti for en hovedgevinst. Der er mange tidligere mestre fra de lavere formel rækker, der aldrig rigtig fik en mulighed.

De første rigtig positive pip kom da McLaren meldte ud at man ledte efter en Formel 1 bil til Kevin i 2014. De første tanker i den retning gik i retning af Force India eller Marussia. De første var dog lidt lunkne - men det var muligvis forhandlingstaktik - og Marussia virkede unge Magnussen ikke specielt interesseret i - og det ville heller ikke være et ønskescenarie.

Samtidig bredte skuffelsen hos McLaren sig over Perez' fremskridt eller mangel på samme. Hvor præcis skuffelsen for alvor satte ind er svært at vide - men den var efterhånden ganske tydelig.

Samtidig gjorde Kevin Magnussen fantastisk reklame for sig selv, ikke bare ved at vinde FR3,5 - men ved måden han vandt den på. Han vandt ikke ved altid at være hurtigst - men ved altid at være klogest. På den modne facon høstede han point ind i stor stil og tog sit mesterskab.

Ved sommerens test gjorde han det også rigtig godt, og McLaren har tydeligvis været ganske imponeret af den unge dansker. Og der kommer et tidspunkt, hvor man må afveje sin muligheder og gøre det rigtige. Og det rigtige at gøre i denne situation var ikke at give Perez en chance til. Hos McLaren må konklusionen have været at potentialet for forbedringer ikke var stort nok - og Kevin på sigt vil være den bedste løsning af de to.


(Foto: Renault Sport)

I meddelelsen fra McLaren siger Kevin: "Jeg er overlykkelig ved udsigten til at skulle have min Formel 1 debut hos McLaren. Det har været min drøm at køre for McLaren siden jeg var en dreng. Det er ikke nogen overdrivelse at jeg har brugt næsten hver eneste dag på at arbejde på at blive McLaren kører".

Martin Whitmarsh har også et par ord at indskyde: "Vi er lykkelige for at Kevin skal køre sammen med Jenson næste år. Kevin er enormt talentfuld og vi har store forventninger til ham. Desuden har han, hver gang han har testet vores bil, været hurtig og metodisk og han har leveret første-klasses feedback til teamet".

Hvis man ser bort fra en vis Jan Magnussen, der jo kun fik et enkelt løb for McLaren, er de sidste tre debutanter hos det hæderkronede engelske team Lewis Hamilton, Andrea de Cesaris og Alain Prost. To af dem blev senere verdensmester for teamet, mens den midterste vist stadig har rekorden med flest smadrede biler på en sæson! Så det er nogle store sko som Kevin Magnussen har fået udleveret ved indgangen til sin Formel 1 karriere. Lad os håbe at han fylder dem ud og hurtigt markerer sig, ikke bare som den bedste dansker i Formel 1, men som en af de rigtig store.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  •