Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Rekordstort deltagerantal i Macau

WTCC 
13/11/13 

Når der World Touring Car Championship kørerne kører ud på bybanen i Macau i denne weekend, så skal de se sig ekstra for. Der er nemlig flere kørere på banen end der plejer at være.
 

Der er sæson afslutning i WTCC i denne weekend. Finalen køres som i de 8 forudgående år i den lille bystat Macau. Denne gang er der for Macau et rekordstort antal kørere tilmeldt, nemlig 34. Der bliver derfor ekstra trængsel på bybanen denne gang. Som vanligt har der i de seneste afdelinger været tilmeldt flere kørere end vanligt. Således var der i 29 tilmeldte i Japan, 31 i Kina for nogen uger siden og altså 34 til den kommende weekend.


(Foto: FIA WTCC)

Det er dog ikke rekorden om end at det er tæt på. I 2006 var der 35 kørere tilmeldt, men der kørte man en afdeling sammen med ITCC - Italian Touring Car Championship.

Det store deltagerantal i Asien generelt må indikere at Touring Car racing er på fremmarch på de kanter. Som tidligere ser man sig også nødsaget til at dele flere sessioner op i to dele. Både på grund af det store deltagerantal og fordi det er en bybane, hvor pladsen kan være trang.

Den første testsession køres allerede i morgen torsdag. De fri træningssessioner og kvalifikationen køres fredag hvor der så til gengæld ikke køres noget lørdag. Søndag afvikles de to løb som vanligt, men husk tidsforskellen.

Eurosport transmitterer fra kvalifikationen og løbene live.

Dons

Læs mere om:
  • Macau
  • 17/11/13 - Macau - WTCC - FIA VM
  •