Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

”Den ”glemte” dansker?”

Sportscar racing 
13/11/13 

Mens hele motorsports-Danmark har svært ved, at få armene ned over alle de internationale mesterskaber (og F1-sæder?) der tilflyder vor lille nation, kører endnu et stortalent næsten ubemærket rundt i den store racer-verden og scorer topresultater!
 

Den 21-årige falstring Mikkel Mac, med en fortid i bl.a. dansk Formel Ford, Formel Renault 2.0, Formel 2 og DTC, deltager i år i ”Maserati Trofeo World Series” med støtte fra bl.a. den danske Maserati og Ferrari importør ”Formula Automobile”.

”Maserati Trofeo World Series” er en fabriksstøttet ”mærkeklasse” under Maserati Corse. Der køres løb på seks baner: Paul Ricard (F), Nürburgring (D), Silverstone (GB), Sonoma (US), Shanghai (CHI) og der afsluttes om cirka en måned i Abu Dhabi. Hver afdeling består af tre løb.
På nuværende tidspunkt inden finaleløbet i Abu Dhabi, er Mikkel Mac på en samlet andenplads i mesterskabet. I et særligt mesterskab for kørere under 30 år, ligger Mikkel på førstepladsen!

Seneste afdeling blev kørt for et par uger siden på Grand Prix banen i Shanghai. Mikkel kendte ikke banen på forhånd, så krævede lige lidt, at lære den at kende. Som nævnt består en løbsweekend af tre pointgivende løb, med to kvalifikationer og to løb lørdag. Første kvalifikation gav en 6. plads mens anden kval endte med pole! Meget godt på en ny og ukendt bane… Mikkel er vist en ”quick learner”.

Det er desværre lidt sparsomt med materiale fra løbene, men begge lørdagens løb resulterede i podieplaceringer, i form af to andenpladser til Mikkel Mac!
Søndagens løb skulle så startes fra pole, men kolde dæk betød, at Mikkel ikke kunne holde førstepladsen. Det sammen med en speciel regel, som siger, at den kører der sammenlagt har scoret flest point i de to første løb (i dette tilfælde Mikkel Mac!), skal holde 20 sekunder ekstra ved det obligatoriske pitstop, betød at det i søndagens løb ”kun” blev til en tredjeplads!
Det må vel være en særdeles OK/ godkendt race-weekend: tre podieplaceringer og en pole med i kufferten hjem.

Finalen køres som nævnt midt i december i Abu Dhabi, helt præcist den 14 december. Serien kan følges på Motors Tv og på Maseratis You Tube kanal.

Them

Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  •