Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Räikkönen ude resten af året

Formel 1 
10/11/13 

Rygproblemerne er blusset op
Kimi Räikkönen er ude resten af året. Måske et chok for mange, men ikke for hovedpersonen selv. Og nej, det har ikke noget med hans uoverensstemmelser med Lotus at gøre.
Årsagen er en dårlig ryg der nu skal opereres. Skaden vender tilbage med mellemrum, og ifølge hans medicinske rådgivere er en operation nødvendig.
 

Mange medier bringer historien om Kimi Räikkönen, især i Finland, men også de engelske er fuld gang. Lotus teamet har i skrivende stund endnu ikke be- eller afkræftet nyheden.

Tilsyneladende havde han fået det bedre og kunne se sig selv gennemføre sæsonen. Han meldte på et tidspunkt ud at han skulle opereres efter afslutningen på sæsonen, men den plan er nu blevet ændret.


Kimi Raikkonen er ude med dårlig ryg
(Foto: Lotus F1 Lat.)

Det hele kommer ovenpå en turbulent tid hvor Kimi Raikkonen og teamet var på kant med hinanden, fordi finnen ikke havde fået sin løn i 2013. Men den sag blev afsluttet med en fælles overenskomst i forbindelse med løbet i Abu Dhabi. Her blev Lotus og Raikkonen også enige om at gennemføre sæsonen sammen.

Den plan er nu skrottet, Raikkonens rygproblemer blussede op igen og han har valgt at blive opereret øjeblikkeligt, og vil dermed gå glip af sæsonens to sidst løb.

Set udefra kan det dels virke som om de måske alligevel ikke var så enige, men på den anden side vil det ikke ligne den ærlige finne at finde på en undskyldning for ikke at køre, hvis han var sur. Sandsynligheden er snarere at det faktisk er blevet værre, sammenholdt med at finnen ikke har noget at køre for. Chancen for VM er for længst forpasset - og andenpladsen virker ganske fjern, efter at han udgik på første omgang i Abu Dhabi.

Hvis han så samtidig skulle bide smerten i sig for at være i stand til at kæmpe med, giver det god mening at fokusere på fremtiden, blive opereret nu og have længere tid til rekonvalscere inden 2014 sæsonen og forberedelserne til denne.

Hvem der så skal køre Lotus i de sidste to løb er et åbent spørgsmål. Tidligere på ugen fik Lotus deres finansiering på plads og besked på at de godt kunne skrive kontrakt med Nico Hülkenberg, men han er indtil videre stadig Sauber kører, og med den form Sauber har været i på det seneste har de ingen hast med at sige farvel til tyskeren.

Reservekøreren David Valsecchi er et oplagt, men ikke helt sikkert valg. GP2 mesteren har ikke kørt et racerløb siden sidste sæson og håber stadig på et sæde i F1 i 2014. Andre muligheder kunne være en vis hr. Sørensen, Marco Sørensen - og herfra skal ingen beklagelser lyde hvis de springer Velsecchi over og giver F1 debut til Marco Sørensen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Kimi Räikkönen
  • Lotus Racing
  •