Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Tom Kristensen verdensmester

FIA WEC 
10/11/13 

World Endurance ChampionshipTom Kristensen kunne lørdag formiddag dansk tid sammen med holdkammeraterne fra Audi # 2 Allan McNish og Loic Duval lade sig kåre som de nye verdensmestre i FIAs World Endurance Championship (WEC).
 

Dermed bliver sæsonen 2013 en af de mest succesfulde i danskerens karriere, efter han tidligere i år vandt Le Mans 24 timers løbet for niende gang. Det er også blevet til individuelle løbssejre i VM-løbene på Silverstone og i Austin (Texas), og undervejs har holdet bygget et forspring op der ikke længere kan indhentes i den sidst tællende afdeling. Denne køres 29. november i Bahrain.


(Foto: FIAWEC)

VM kom i hus med en tredjeplads i dagens løb i Shanghai, Kina. Holdet havde på forhånd valgt en konservativ strategi, hvor målet var en slutplacering i top-4, der var tilstrækkelig til at hjemtage titlen. Lørdagens løb blev vundet af søsterbilen Audi # 1, foran Toyota # 7.

I kampen om GT AM Endurance Trophy har det rent danske team Young Driver Aston Martin ikke længere mulighed for en topplacering, mens dansk-amerikanske David Heinemeier-Hansson stadig kan vinde LMP2 Endurance Trophy for LMP2.

Det er første gang en dansk bilsportskører vinder et officielt FIA Verdensmesterskab udenfor kartsporten. Danske kørere har dog tidligere vundet titler i lavere rangerende FIA Trophys og Cups.

Tom Kristensen er medlem af Motorsport Nordjylland.
Læs mere på www.tomkristensen.com


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Shanghai
  • 09/11/13 - Shanghai - FIA WEC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS