Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Morten Dons er svensk mester

Sportscar racing 
06/11/13 

Struer-køreren fik afgjort mesterskabet i den svenske Ginetta GT5 Challenge til sin fordel, også selvom afgørelsen skulle en tur forbi skrivebordene i det svenske bilsportsforbund, SBF.
 

Efter en succesfuld sæson for det svenske Magic Racing-team, hvor Morten leverede det ene topresultat efter det andet, var mesterskabstitlen alligevel i fare efter sidste løbsweekend, hvor han og mesterskabsrivalen sluttede mesterskabet med samme pointscore.

- Det viste sig at reglementet var tilpas svagt formuleret til at ingen fra hverken Ginetta GT5 Challenge eller løbsarrangørerne turde beslutte hvem der vandt titlen, fortæller Morten.

- Sagen kom videre til det svenske bilsportsforbund, og resultatet blev at jeg blev mester. Det er lidt træls at det skal afgøres på skrivebordet, men det må jeg tage med.


Det bliver en Ginetta G55 som denne, Morten Dons tester på Donington-banen torsdag
(Foto: Gripping Media)

Som præmie for titlen har Morten vundet en testdag i en Ginetta G55, som er storebror til den Ginetta G40 GT5, som han har kørt i denne sæson. Testen foregår på Donington-banen i England torsdag d. 8. november, og Morten glæder sig naturligvis meget til dagen, som passer perfekt med hans fremtidsplaner.

- Næste år skal jeg gerne være at finde på deltagerlisten i British GT, som nok svarer til superligaen for sportsvognsrace. Hvis jeg gør en god figur i testen vil det blive lettere for mig at få plads i et godt team, så jeg har forberedt mig en del på turen.


Morten Dons arbejder målrettet på at blive fuldtidsprofessionel racerkører
(Foto: Gripping Media)

Morten Dons arbejder målrettet på sin plan om deltage på Le Mans i 2017, og skulle det lykkes at få et fast sæde i British GT allerede i 2014, så er vestjyden godt på vej mod sine mål.

- Lige nu er fokus 100% på at gøre god figur på Donington på torsdag, og så skal der ellers arbejdes på sponsorgrundlaget for at køre i England næste år. Der skal bruges lidt flere penge end i år, men lige nu ser det godt ud.

Morten Dons - www.donsracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  •