Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Dennis Lind rykkede grænser for Joakim Ingversen

DTC 
04/11/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipVild Med Dans vinderen Joakim Ingversen er som tidligere ekstrem sport udøver ikke uvant med vilde udfordringer og med at få rykket sine grænser.
Ikke desto mindre lykkedes det for dette års vinder af DTC Dennis Lind, at give Joakim en grænseoverskridende oplevelse, da han deltog ved en highspeed event afholdt af Team DMD på Jyllandsringen.
 

Først prøvede Joakim Ingversen selv kræfter med en racerbil. Han blev placeret bag rattet af en 240HK stærk VW Scirocco racer og efter kyndig vejledning af Dennis Lind, blev han sluppet løs på Jyllandsringen, der på dagen gav yderligere udfordringer, da regnen faldt over den jyske racerbane. Godt spændt fast i racersædet med en H-sele, kunne Joakim give så meget gas han turde, eneste grænse var hans egen. Som tidligere deltager i Zulu Djævleræs havde Joakim lidt erfaring at trække på, men ikke desto mindre var den vilde racer, der accelererer fra 0-100 km/t på 5 sekunder, en stor mundfuld.


(Foto: Jan Kaiser)

”Det var meget overvældende, mega crazy” sagde Joakim efter selv at have kørt Sciroccoen. ”Det er virkelig svært at beskrive, hvor vildt det var og hvor svært det var. Det går så stærkt og der er så meget, man skal koncentrere sig om. Jeg har fået en mega stor respekt for alle racerkørere. Det er virkelig en voldsom oplevelse og meget nøjeren. Det er virkelig imponerende, at de gutter tør køre så stærk. Dennis fortalte lidt om, hvordan det er at køre på en bybane og det forstår jeg så slet ikke. Det er jo fuldstændig sindssygt”.

Efter at have sundet sig lidt, skulle Joakims grænse rykkes yderligere. Han blev spændt fast ved siden af Dennis Lind i en åben racerbil, en Peugeot Spider, der accelererer fra 0-100 km/t på 3,2 sekunder. Dennis Lind var ikke uvant med bilen, da han i selvsamme racerklasse vandt to løb i de to afdelinger han stillede op i i 2011. Som passager fik Joakim tydeligt set, hvor langt der er fra den grænse han fandt i Sciroccoen, til den grænse en racerkører kan skubbe bilen ud til.


(Foto: Jan Kaiser)

”Hold kæft det var helt vildt” sagde Joakim da han trådte ud af Spideren. ”Det er helt sindssygt, helt sindssygt… Man får virkelig øjnene op for hvor vildt og hvor svært det er. Det er vildt skræmmende. Man synes selv, man kørte stærkt, men når så Dennis (Lind – red.) kom bag rattet, så er det jo helt vildt, hvad han kan. Og de skal ovenikøbet også køre tæt og forsøge at overhale hinanden. Jeg kan kun gentage, at jeg har fået den største respekt for, hvad det er racerkørere kan og ikke mindst tør. Jeg er meget imponeret. Det var vildt”.


(Foto: Jan Kaiser)

Joakim Ingversen og Dennis Lind kan i øvrigt snart opleves sammen på DR Ultra, når Dennis forsøger at lære Joakim at køre en vild gokart.

Team DMD
Jan Kaiser


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Team DMD
  •