Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

International Formel Ford

Frederik Schandorff tæt på Festival-sejr

Int. FF 
31/10/13 

Frederik Schandorff var meget tæt på at sikre sig sejren, da han i den sidste oktober-weekend var til start i årets Formel Ford Festival – af kendere betegnet som det uofficielle verdensmesterskab i Formel Ford. På Brands Hatch-banen syd for London havde den unge teenager fra Djursland lagt sig i front for finalen, da han på fjerdesidste omgang var nødt til at køre af banen i forsøget på at undvige en langsom kører, der snurrede foran ham.
 

”Jeg havde fået en rigtig god start på finalen,” fortæller Frederik Schandorff. ”Jeg havde kvalificeret mig til en startplacering som nummer tre, men mine dæk fik rigtig godt bid i asfalten, så jeg i accelerationen op mod første sving kunne køre forbi de to konkurrenter, som var startet foran mig.”


Frederik Schandorff (th) kom på podiet
(Foto: CF Racing)

”Jeg fik over de første omgange opbygget et solidt forspring, og selv om forfølgerne senere kom tættere på mig, så syntes jeg, at jeg havde styr over tingene. Men så nåede vi op til en langsom kører, som vi skulle hente med en omgang, og lige pludselig spandt han.”

I banens S-kombination røg køreren af banen og ud på det våde græs, hvorfra han kurede tilbage på asfalten og lige ind foran Frederik Schandorff.

”Jeg havde to muligheder. Enten at køre lige ind i siden af ham eller også at forsøge at komme udenom. Jeg valgte naturligvis det sidste,” siger Frederik Schandorff. ”Desværre var jeg nødt til at sætte det venstre hjulpar udenfor i græsset, og så kunne jeg ikke holde bilen, som til sidst røg ud i dækvolden.”


Efter løbet blev Frederik Schandorff interviewet af banens speaker - Brian Jones
(Foto: CF Racing)

Mødet med dækvolden var hårdt. Den unge djurslænding fik et blåt mærke af det på hoften, men bilen havde dog ikke taget større skade, end at han kunne komme tilbage i løbet, hvor han formåede at slutte finalen på en tredjeplads.

”Det var selvfølgelig skuffende, men jeg kan glæde mig over, at jeg havde en god og lærerig weekend i England, hvor jeg viste, at jeg tit var den hurtigste mand i feltet.

CF Racing


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Brands Hatch
  •      ASETEK SIMSPORTS