Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Nyt Danmarksmesterskab til Kenneth Madsen/Henrik Dernoff

DM Rally 
30/10/13 

Suzuki Motorsport fik en fantastisk afslutning på 2013-sæsonen, da årets sidste DM-rally i weekenden blev kørt på vejene i og omkring Herning.
”To divisionssejre, et Danmarksmesterskab og et DASU-sølv – hvad mere vi kan forlange?”
 

Sådan lød ordene fra René Harms (Nørre Alslev), som sammen med Lone Otto (Fredensborg) tog sig af DASU-sølvet. Danmarksmesterskabet gik som ventet til Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Dianalund(Ringsted).

”Vi fik vores Danmarksmesterskab, men jeg har aldrig kørt så langsomt før,” siger Kenneth Madsen, der havde så gode kort på hånden, at det reelt set blot drejede sig om at gennemføre løbet. ”De første tre prøver gik ikke godt for os, for jeg syntes, at vi kørte for langsomt, og da vi så prøvede til, røg vi ud på en mark. Siden fandt vi et bedre tempo, men stadig var det med en kæmpe sikkerhedsmargen.”


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff tog deres anden fælles DM-titel
(Foto: Suzuki Motorsport)

Kenneth Madsen sørgede for at holde den hurtige Suzuki Swift Maxi 2000 på sporet, mens Henrik Dernoff leverede noterne på de rette tidspunkter. Men på den sidste hastighedsprøve var der pludselig et par rådyr, som blev fanget af lyskeglerne på bilen.

”Vi kom kørende alt, hvad vi kunne i sjette gear. Pludselig kunne jeg se noget bevæge ud af øjenkrogen, og så kom der to dyr løbende. Jeg måtte op på bremsen,” siger Kenneth Madsen, der i splitsekunderne derefter nærmest måtte gennemleve et deja-vu.
”Jeg har prøvet sådan en situation før. Det var i DM-Finalen i 2008, hvor jeg smadrede bilen. Billederne derfra kom op på nethinden igen. Men vi undgik en påkørsel denne gang, så vi kunne forsvare vores DM-føring og blive Danmarksmestre.”

Sølvet i Dansk Automobil Sports Unions mesterskab for de mindre biler i Tunet National løb René Harms/Lone Otto af med.

”Vi kæmpede med Rasmus Sørensen om sølvet, men da han kørte af på den første rundbane ved start lige foran os, blev vores løb meget anderledes,” siger René Harms. ”Så var det i stedet Carsten Nielsen, vi skulle sørge for at holde bag os.”

Det lykkedes også langt hen ad vejen. Men undervejs var der nogle ujævnheder i vejen. Helt præcist på den næstsidste hastighedsprøve.


Det blev til DASU-sølv for René Harms og Lone Otto
(Foto: Suzuki Motorsport)

”Vi satte 12 sekunder til, fordi lyset pludselig svigtede. Så blev Lone og jeg enige om at køre alt, hvad vi kunne, og selv om kørsel i mørke ikke er vores hof-ret, så tog vi 28 sekunder på Carsten på den sidste prøve. Og så var sølvmedaljerne pludselig i hus. Det havde vi ingen forhåbninger om,” siger René Harms. ”Bilen kørte bare som en drøm og servicefolkene havde styr på det. Uden dem var det ikke lykkedes. Lone og jeg har haft et godt samarbejde i bilen, og hun har i den grad været medvirkende til, at jeg kørte stærkere.”

Et tredje hold, som triumferede ved Danboring Rally, var Jacob Madsen/Arly Larsen (Dianalund/Dianalund). Suzuki Motorsport Danmarks unge teenager have håbet på at gentage sejren fra seneste DM-rally.

”Ole Jensen og jeg havde en god dyst på de første prøver om føringen i divisionen,” fortæller Jacob Madsen. ”Jeg havde en mindre afkørsel, så ved den første servicepause efter de første tre hastighedsprøver førte han med nogle sekunder.”


Jacob Madsen havde sin anden DM-start
(Foto: Suzuki Motorsport)

”Prøve 4 gik perfekt, og det gjorde prøve 5 også, men vi fik ikke nogen meldinger om Ole Jensens tider. Da de kom, viste det sig, at han havde overskredet respittiden med 29 minutter, og så vidste vi, at han ville blive udelukket. Da Henrik Larsen (den senere mester, red.) kørte sit eget løb, og Nicolai Jensens bil døde foran os på en prøve, havde vi et rimeligt stort forspring.”

Jacob Madsen/Arly Larsen kom – trods en snurretur på næstsidste hastighedsprøve – i mål på førstepladsen i Standard National, hvor det blev til en sammenlagt fjerdeplads for den unge Suzuki-kører. Trods kun to DM-starter. ”Det resultat er jeg godt tilfreds med,” siger Jacob Madsen.


Anders Lysen og John Madsen tog en andenplads i klassen
(Foto: Suzuki Motorsport)

”Det var en rigtig god sæsonafslutning for Suzuki Motorsport,” siger teamchef Anders Lysen (Sorø), som sammen med John Madsen (Dianalund) selv var til start i løbet. ”Vi fik en tredjeplads i divisionen og en andenplads i klassen, og selv om vi er glade for det resultat, så har vi nu jublet mest over de resultater, som de øvrige teammandskaber har kørt hjem for Suzuki Motorsport.”

Suzuki Motorsport
Teamchef Anders Lysen


Læs mere om:
  • Herning
  • 26/10/13 - Herning - DM Rally - DASU mesterskab
  •