Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Christian Jensen og Freddy Pedersen var 20 kilometer fra at genvinde DM-titlen

DM Rally 
28/10/13 

Mindre end 20 kilometer. Det var det antal prøvekilometre, som adskilte Christian Jensen og Freddy Pedersen fra at genvinde deres Danmarksmesterskab. Efter at have bragt sig i en solid føring for Danboring Rally og dermed på titelkurs sagde motoren pludselig stop på den næstsidste af de 12 hastighedsprøver, som indgik i løbet.
 

”Jeg kan ikke finde ord. Det var så tæt på,” var den første kommentar fra Christian Jensen, da det stod klart, at han hverken ville vinde Danboring Rally eller Danmarksmesterskabet i 4WD-divisionen.


Christian Jensen og Freddy Pedersen lå til at generobre Danmarksmesterskabet. Men det glippede
(Foto: rallypics.dk)

”Freddy og jeg havde gjort alt det, vi kunne. Og skulle. Vi gav den gas fra starten og fik opbygget et stort forspring på den førsteplads, som vi gik efter. Vores to konkurrenter til titlen – Tim Svanholt og Ib Kragh – lå begge dér, hvor de skulle, for at vi kunne blive mestre. Men midt under den næstsidste hastighedsprøve stoppede motoren pludselig med at trække. Der var ikke andet for end at rulle ind til siden.”

Fra at have et nyt sæt guldmedaljer indenfor rækkevidde måtte Christian Jensen og Freddy Pedersen i stedet slutte Danboring Rally med at få hængt bronzemedaljerne om halsen.

”Det var selvfølgelig skuffende efter den indsats, vi og drengene i teamet har ydet i år, men når det så er sagt, vil vi gerne sige tillykke til Tim Svanholt og Carina Møller med Danmarksmesterskabet og Ib Kragh og Mie Petersen med sølvet. Sammen har vi været med til at skabe en helt fantastisk rallysæson, som jeg tror, der vil blive talt meget om i årene fremover,” siger Christian Jensen.

Han og Freddy Pedersen var ikke det eneste hold fra Peugeot Sport Dealer Team DK, som fik en medalje hængt om halsen. Det gjorde Kim Madsen og Line Lykke Jensen også. Slagelse-parret fik bronzen i 2WD-divisionen efter en andenplads i løbet og årets tredje klassesejr.

”Det var et supergodt løb. Vi startede med at ligge i front i klassen, og vi lå som nummer 10 generelt, og den placering holdt vi lige fra start til slut,” siger Kim Madsen, der havde sin femte start i den nye Peugeot 208 R2.


Kim Madsen og Line Lykke Jensen kørte sig efter blot tre starter ind på bronzepladsen i 2WD
(Foto: rallypics.dk)

”Det har været nogle udfordrende prøver med meget blandede forhold … med regn og tørvejr, grus og asfalt, men jeg synes, at vi fandt rytmen i bilen.”

Bronzemedaljen i 2WD-divisionen for Kim Madsen og Line Lykke Jensen er særdeles bemærkelsesværdig. Det var først midt på sæsonen, at de skiftede til den nye Peugeot 208 R2, og de kørte således kun halvdelen af årets løb i divisionen.

”Jeg er godt tilfreds. Det har været en god afslutning på vores sæson, når man tænker på den start, vi havde i Wikinger Rallye og de udfordringer, vi havde med vores tidligere bil, hvor servostyringen drillede til DM2, og hvor vi havde en rulletur til DM3. Set i det lys kan jeg ikke ønske mig en bedre afslutning,” slår Kim Madsen fast.

Nogen medalje blev det derimod ikke til for teamkammeraterne Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith fra Holmegaard og Store Heddinge.

”Vores ambition var, at vi efter to bronzemedaljer i træk var blevet lidt træt af dem og ikke ville have flere af dem,” siger Kjeld Seidler. ”Det fik vi heller ikke. Men dagen derpå ville vi nu alligevel hellere have haft en bronzemedalje.”


Danboring Rally blev en kort fornøjelse for Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith

Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith måtte nemlig nøjes med en sammenlagt fjerdeplads i Tunet National efter et Danboring Rally, som for deres vedkommende blev en kort affære.

”På den anden hastighedsprøve knækkede et ophæng mellem motorblokken og forbroen, som betød, at motoren begyndte at gå mærkeligt, inden den stoppede,” forklarer Kjeld Seidler. ”Vi fik startet bilen igen, men der gik ikke lang tid, inden bilen gik i stå igen. Det viste sig, at motoren havde vippet så meget, at den havde fået rykket et stik ud af en kontakt. Ikke nok med det. Den havde også rykket en trækaksel i stykker, så vi ikke kunne fortsætte.”

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at det ikke blev til medaljer. Vi havde regnet med at skulle kæmpe med Jesper Bisted om bronzen, men han gik i offensiven og tog sølvet efter Kenneth Madsen og foran Morten Karl. Dem vil vi gerne sige tillykke til.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Kim Madsen
  • Kjeld Seidler
  • Line Lykke Jensen
  • Marc Troels-Smith
  • Herning
  • 26/10/13 - Herning - DM Rally - DASU mesterskab
  •