Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Max på podiet i DM-finalen

DM Rally 
28/10/13 

Max Christensen og Preben Jensen fik fint rallyresultat
Med en tredjeplads i årets sidste rally, Danboring Rally på vejene omkring Herning, fik rallykøreren Max Christensen fra Svenstrup oprejsning efter en sæson med mange uheld.
 

Sammen med codriver Preben Jensen fra Rødding havde 2008-danmarksmesteren og sidste års sølvvinder godt med tempo i sin Subaru Impreza WRX, og i et krævende rally, hvor hastighedsprøver på grusveje i regn og mørke satte sit præg på løbet, tog Max Christensen sejren på næstsidste hastighedsprøver på vej mod løbets samlede tredjeplads.

"Det var et sjovt, men meget krævende løb med vej- og vejrforhold, der skiftede konstant. Vi sluttede i mørke og regn, og det passede os helt fint," sagde Max Christensen ved mål i Messecenter Herning.


På denne hastighedsprøve i Danboring Rally var Max Christensen og Preben Jensen hurtigst af alle i deres Subaru Impreza WRX. Her runder de et skarpt sving i mørke og regnvejr.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

Året startede fint for det nydannede rallypar med en andenplads i første rally, men med tekniske defekter i de to næste løb var et hvert håb om medaljer ude, og samtidig manglede de kamptræning i forhold til konkurrenterne. Men med resultatet i Herning er Max Christensen atter med i forreste række i dansk rally.

"Det har været op ad bakke et stykke tid, men i dette løb kunne vi mærke, at samarbejdet omring noter fungerede fint, og vi satte nogle gode tider undervejs," vurderede codriver Preben Jensen.


Tungt regnvejr og våde grusveje satte Max Christensen og Preben Jensen og de andre deltagere i Danboring på en hård test
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

Uden de to tekniske uheld havde det nordjyske rallyhold været blandt medaljetagerne i det prestigefyldte 4WD-mesterskab for firehjulstrukne biler. I Danboring rally fungerede det hele perfekt. Max Christensen kørte hele løbet på de samme dæk, og servicefolkene havde god tid til at vaske bilen i pauserne. Der var intet at reparere.

Den blå Subaru Impreza er fra 2009 og tager til næste år hul på sin sjette rallysæson

"Vi har en bil, der fungerer fint nu, og teknisk set er den helt opdateret, så det lover godt for næste år," siger Max Christensen.


I dyb koncentration, klar til start på en hastighedsprøve: Max Christensen kørte sin Subaru Impreza WRX på podiet for første gang i et halvt år
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Max Christensen
  • Herning
  • 26/10/13 - Herning - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: