Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Dansk Automobil Sports Union - Elitenyt

Diverse 
25/10/13 

Internationale triumfer for familien Magnussen
Det har været en forbløffende god weekend for de mange danske kørere i udlandet, to gange Magnussen har hver især kunne triumfere med en mesterskabstitel og en masse podiepladser er det blevet til for de øvrige motorsportstalenter i de mange spændende klasser der er blever dystet i.
 

Kevin Magnussen (DARC) er formentlig øjeblikkets mest omtalte danske idrætsmand efter hans triumf i World Series by Renault. Den 21-årige dansker skulle blot bruge 8 points i sæsonfinalen på Circuit de Catalunya ved Barcelona, men snuppede to sejre og maksimum 50 points. Dermed vandt han mesterskabet med et forspring på hele 60 points ned til køreren på andenpladsen

DASU har i den forbindelse undersøgt statistikken for mesterskabet, der er afviklet siden 2005. Læs mere om rekordmageren her
Se også Kevin Magnussen: ‘I’m as ready for F1 as you can get’

Løbets anden dansker Marco Sørensen (MNJ) havde et dramatisk uheld i lørdagens løb, men viste stor moral og kæmpede sig flot tilbage søndag. Samlet blev nordjyden nr. 7 i mesterskabet.
Se også Team Danmarks facebookside her

På Road Atlanta i Georgia, USA, vandt Jan Magnussen (DARC) sammen med holdkammerat hos Corvette Antonio Garcia GT-klassen i den amerikanske Le Mans serie. Det er anden gang den tidligere Formel 1-kører vinder dette mesterskab, og sejren kommer i hus efter bl.a. 3 sejre i løbet af sæsonen. Løbet var det såkaldte ”Petit Le Mans”, hvor også Michael K. Christensen (ASK) deltog og sluttede som nr. 8 i klassen.

Tom Kristensen (MNJ) og holdkammeraterne i Audi # 2 er efter et kaotisk regnvejrsløb på Fuji-banen i Japan snublende nær VM-titlen for sportsvogne, WEC (World Endurance Championship).
Løbet blev afblæst efter kun 16 omgange, hvilket betød der blev uddelt halve points. Før de sidste to afdelinger af VM fører holdet nu med 40,75 points. I disse kan højst indkøres 52 point, og Tom K og Co skal derfor blot indkøre en enkelt fjerdeplads i et af løbene for at vinde titlen.
Det vil i givet fald være Tom Kristensens første VM-titel i karrieren.

Det danske Young Driver Aston Martin team med Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og Bruno Senna, blev noteret for førstepladsen i GT Am, og har stadig mulighed for en samlet sejr i klassen.
Næste løb køres 9. november i Shanghai.

Kasper H. Jensen (DMKA) besatte andenpladsen i sæsonfinalen i VW Scirocco R-Cup, der kørtes på Hockenheim. Det betød samtidig en samlet andenplads i mesterskabet, hvor Michelle Gatting (DARC) besatte femtepladsen og Nicolaj Møller Madsen (SSK) sjettepladsen. Sidstnævnte blev samtidig nr. 2 i Juniorkonkurrencen.

Det lykkedes ikke for Nicki Thiim (MSS) at passere holdkammeraten Kevin Estre i kampen om den endelige sejr i Porsche Carrera Cup Deutschland. I de sidste to runder på Hockenheim blev det til en tredje- og fjerdeplads, og en samlet tredjeplads i mesterskabet.

DET SKER
Bronzevinderen i DM Formel Ford, Frederik Schandorff (DMKA) deltager i den traditionsrige Formel Ford Festival, der køres på Brands Hatch i England den kommende weekend.
Løbet er tidligere blevet vundet af bl.a. Dennis Lind (DARC), Jan Magnussen (DARC) og Jason Watt.
Kevin Magnussen er officiel reservekører for McLaren-Mercedes i weekendens Formel 1 Grand Prix i Indien.Opmærksomheden henledes på indsamlingen til Allan Simonsens Mindefond.
Beløb kan indbetales på konto (Jyske Bank) 5078 1117416, og alle penge går ubeskåret og skattefrit til Allan Simonsens efterladte.
Æret være Allans minde.
Læs mere om:
 • Christoffer Nygaard
 • Frederik Schandorff
 • Jan Magnussen
 • Kasper H. Jensen
 • Kevin Magnussen
 • Kristian Poulsen
 • Marco L. Sørensen
 • Michael Klitgaard Christensen
 • Michelle Gatting
 • Nicki Thiim
 • Nicolaj Møller Madsen
 • Tom Kristensen
 •