Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Young Driver teamet vandt på Fuji

FIA WEC 
23/10/13 

World Endurance ChampionshipYoung Driver AMR fik årets anden sejr i det tæt på kaotiske FIA World Endurance Championship 6-timers løb på Fuji banen i Japan. Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og Bruno Senna havde ikke nogen travl dag på ’kontoret’
 

Teamets Aston Martin Vantage GTE am racer fik kun kørt 16 omgange I dette kaotiske regnvejrsløb på Fuji. Løbet blev startet hele 3 gange og alle 3 gange var det bag en safetycar. Kort tid efter den sidste re-start valgte løbsledelsen dog at stoppe løbet helt, og udpege vindere i alle fire klasser, og her tilfaldt GTE am sejren så Young Driverteamet..

Young Driver AMR havde en god start på race weekenden, hvor de frie træninger viste at der var god speed i bilen. Bruno Senna, var i denne weekend stand-in for Nicki Thiim, der var optaget af andre opgaver. Young Driver AMR tog pole position under kvalifikationen, det var Christoffer Nygaard og Bruno Senna der tog sig af den del.


Sejren var velkommen.
(Foto: Young Driver)

Herefter var der lagt op til et forrygende godt racerløb hvor det var Bruno Senna der startede i bilen, bag en safetycar, og løbet blev aldrig givet frit før ledelsen efter ca. 20 minutters kørsel valgte at stoppe løbet.

‘Pausen’ varede ca. 2 timer hvorefter løbet igen blev startet bag safetycar. Igen var glæden dog kort. Efter 8 omgange måtte ledelsen igen stoppe løbet. Sidste re-start kom efter endnu en lang pause, og da dette forsøg heller ikke lykkedes, måtte man tage den tunge beslutning at afslutte løbet.

Denne beslutning betød at teamet blev udråbt som vindere, men da der ikke var kørt ret meget racerløb, er der kun uddelt det halve antal point, i forhold til det antal point som ellers normalt uddeles for en sejr.

Efter dette løb ser mesterskabsstillingen således ud i GTE am klassen, og med kun to løb tilbage i FIA World Endurance Championship 2013, skal der virkeligt sættes mage point ind på kontoen i de sidste løb, for at sikre mesterskabet.

1. Campbell-Walter/Hall (Aston Martin Vantage) 104 point
2. Vernay/Narac (Porsche 911 GT3 RSR), 96 point
3. Aguas/Potoliccio (Ferrari 458 Italia), 85 point
4. Nygaard/Poulsen (Aston Martin Vantage), 77,5 point

Vejgaard

Læs mere om:
  • Bruno Senna
  • Christoffer Nygaard
  • Kristian Poulsen
  • Fuji
  • 20/10/13 - Fuji - FIA WEC - FIA VM
  •