Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot Sport Dealer Team DK jagter guld, sølv og bronze

DM Rally 
22/10/13 

- i Danmarksmesterskabet i rally
Det er mesterskaber og medaljer, der er målsætningen, når Peugeot Sport Dealer Team DK stiller til start i årets sidste DM-afdeling, Danboring Rally, som køres den 25.-26. oktober med Herning som base. Flasker tingene sig, kan Peugeot Sport Dealer Team DK opnå guld-, sølv- og bronzemedaljer
 

Muligheden for at vinde Danmarksmesterskabet har Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro.


Christian Jensen og Freddy Pedersen har mulighed for at blive Danmarksmestre.
(Foto: Rallypics.dk)

”Vi er fire point efter Ib Kragh og Mie Petersen, som fører mesterskabet, men vi føler, at vi godt kan slå dem,” siger Christian Jensen. ”Freddy og jeg hader at tabe, og denne her gang vil vi ikke tabe. Vi mangler at få en sejr i år, men der skal også noget held til. Vi skal have den portion held, som vi ikke haft i de andre løb, men jeg føler også, at vi står godt rustede til finalen.”

Danboring Rally kommer til at byde på forskellige udfordringer for deltagerne. Andelen af grusveje er den højeste i denne sæson, mens de sidste hastighedsprøver først starter efter solnedgang.

”Jeg elsker at køre på grus, men det med mørkekørsel var et problem sidste gang. Det har jeg arbejdet på, men nu satser Freddy og jeg også på, at både løbet og mesterskabet vil være afgjort inden de sidste hastighedsprøver,” siger Christian Jensen.

Også Kim Madsen fra Slagelse glæder sig til de grusprøver, der venter i Danboring Rally.


Kim Madsen og Line Lykke Jensen jagter sejr nummer fem i streg – og en sølvmedalje.
(Foto: Rallypics.dk)

”Jeg har endnu ikke prøvet at køre så meget grus i en forhjulstrækker, men det jeg har prøvet med 208eren er gået rigtig fint. Vi prøvede det i det seneste minirally, vi var til start i, og det gik rigtigt godt,” siger chaufføren i den hvide Peugeot 208 R2, hvor han sekunderes af Line Lykke Jensen fra Slagelse.

Alligevel føler rallykøreren, at Danboring Rally kommer til at byde på udfordringer for makkerparret.

”Der er mange biler i klassen, og der kommer også nye biler i divisionen. Når det samtidig er forholdsvis ens og jævnbyrdige biler, så bliver konkurrencen stor, og vi kommer til at ligge tæt,” siger Kim Madsen. Sammen med Line Lykke har han vundet fire klassesejre i træk med bilen – to i DM-rallyer og to i minirallyer.

”Jeg håber selvfølgelig, at vi kan gentage successen fra de foregående løb – det er helt klart målsætningen. Jeg går efter at vinde sølv. Da vi skiftede til divisionen, havde vi ikke regnet med, at vi kunne vinde medaljer. Guldet kan vi ikke nå, men sølv er en mulighed. Vi vil gå efter en sejr og maksimumpoint på Super Special Stagen og så håbe på, at resten flasker sig også.”

Holdet, der har et sæt bronzemedaljer som klar målsætning, er Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith fra Holmegaard og Store Heddinge, der starter i den flotte Peugeot RCZ.


Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith er i en hård dyst om bronzen.
(Foto: Rallypics.dk)

”Teoretisk set har vi faktisk en mulighed for at tage guldmedaljerne i Tunet National, men det kræver altså, at de to forreste hold udgår, så det bliver bronzemedaljerne, vi sigter efter,” siger Kjeld Seidler. ”Vi har godt nok to af dem i forvejen fra de to sidste sæsoner, men hvis det er det, vi kan nå, så er det det, vi kører efter.”

”Men jeg tror, at det bliver et hårdt rally. De to forreste i divisionen kører en tand stærkere end vi andre, men ellers er alle vi andre teams meget jævnbyrdige, så jeg tror, at det bliver en kamp mellem Jesper Bisted og os om at få bronzen.”

Trods sin base på Sydsjælland kommer Kjeld Seidler til at føle sig lidt på hjemmebane.

”Alle mine fætre og kusiner på min mors side bor i Herning-området, og de har lovet at komme og heppe på os,” siger Kjeld Seidler. ”Jeg kender naturligvis godt til området, og hvis det tidligere DM-løb, vi har kørt der, kan være en rettesnor, så tror jeg, at vi kan forvente os nogle meget hurtige prøver. Det kan måske tale til vores fordel.”

Peugeot Sport Dealer Team DK’s fjerde medlem – Esben Hegelund og Ole R. Frederiksen fra Hadsten og Skibby – stiller ikke til start i Danboring Rally, da deres Peugeot 207 Super 2000 ikke er blevet klar igen efter afkørslen i seneste DM-runde.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • Herning
  • 26/10/13 - Herning - DM Rally - DASU mesterskab
  •