Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Poulsen Motorsport på podiet i den tyske "Porsche Super Sports Cup".

Sportscar racing 
17/10/13 

Med en ny-renoveret bil, med kun 2 løb på karossen, lykkedes det for Roland Poulsen at slutte på en flot 3. plads i Heat 1 på Hockenheim-Ring, i weekenden den 5.-6. Oktober 2013. Det internationale felt talte i alt 55 biler til start, hvoraf 25 startede i samme klasse som Roland (klasse 5d Porsche 997 GT3 Cup Årg. 2011-2012).
 

Fredag bød på test hele dagen, hvor teamet havde mulighed for at afprøve forskellige set-ups, under de vanskelige vejrforhold, med både regn og høj sol, som Hockenheim bød på. Samtidig var dette en unik mulighed for Roland Poulsen, til at lære den krævende Hockenheim-Ring, bedre at kende, eftersom det kun var hans 2. møde med banen.

Kvalifikationen lørdag formiddag, blev afviklet i silende regn, og med masser af vand på store dele af banen. Roland kørte en startplacering hjem som nr. 14 generelt og nr. 6 i klassen.


Roland Poulsen og hans team
(Foto: Group C Motorsportsverlag Gmbh)

Den vedvarende regn aftog midt på eftermiddagen, hvilket gav, de fleste teams en udfordring mht. dækvalget. På startgridden valgte teamet en dristig strategi, og skiftede fra regnvejrsdæk til slicks, da man vurderede at banen i løbet af få omgange ville være så tør, at slick-dækkene ville være en ubetinget fordel.
Ganske som forudsagt var bilen meget levende de første 4-5 omgange, hvor Roland virkelig kæmpede for bare at holde bilen på banen. det reducerede grip i bilen gjorde at Roland ikke kunne holde sin startplacering, og gled tilbage i feltet. Han lå længe på en 22-23. Plads generelt, hvilket naturligvis var meget frustrerende for hele teamet, som kunne følge løbet på skærmene i pitten. Der var stor tvivl om man havde valgt den rette dæk-strategi.

Men så kom forløsningen, de mange biler fik tørret banen så meget op, at Roland kunne holde et tørt spor hele vejen rundt. Slick dækkene fik optimale arbejdsbetingelser, og det ændrede løbet fuldstændigt for Roland. Fra 23. pladsen generelt avancerede Roland i løbet af ca. 6 omgange til en 6. plads generelt, hvilket var ensbetydende med en 3. plads i klassen. Roland og bilen holdt podie-placeringen hjem, og kunne krydse mållinjen med det hidtil bedste resultat i de 4 løb, som teamet har deltaget i, i Porsche Super Sports Cup 2013.

"Det er uden tvivl det fedeste og mest udfordrende løb jeg har kørt i hele mit liv" siger Roland. " Vi overhalede 17 biler på ca. 15 min. og min 3. plads skal uden tvivl dedikeres til hele mit team". "Det føles så fantastisk at kunne tilbagebetale alle de mange timer mine folk, har lagt i vores team i år, med en 3.plads på en legendarisk bane som Hockenheim".

Hele teamet har fået den perfekte afslutning på sæsonen 2013. En 3. plads i det sidste løb, giver klart motivation, til at optimere bilen endnu mere i løbet af vintersæsonen, så den er klar til nye udfordringer, og et endnu bedre resultat i 2014. I 2014 forventer Poulsen Motorsport at deltage i alle 6 løb i Porsche Super Sports Cup.

Tak til alle sponsorer og samarbejdspartnere, for en fantastisk sæson 2013. Vi ses til endnu mere fart og spænding i 2014.

Poulsen Motorsport
www.rolandpoulsen.com


Læs mere om:
  • Roland Poulsen
  • Poulsen Motorsport
  • Hockenheim
  •