Guldet glippede, men stadig en titel

16/10/13

Det blev ikke til den ønskede sæsonafslutning for Karsten Olsen og Omotorsport.
Teamet skiftede inden sæsonen fra Rallycross sporten til Yokohama 1600 Challenge på asfaltbanerne, så det var fagre nye verden for hele teamet.

Den 6. afdeling af årets mesterskab skulle køres på hjemmebanen FDM Jyllandsringen, som ligger kun 15 minutters kørsel fra hjemmet i Låsby.

Inden weekenden havde teamet en forholdsvis stor føring i Rookiemesterskabet ned til Nicolai Nielsen på 2. pladsen og Nicki E. Kristensen på 3. pladsen.

Lørdag morgen kørte de 21 biler på banen og Karsten var hurtig til at finde farten. Efter de 20 minutters kørsel havde den militærgrønne Peugeot 207 med nummer 9 på siden kørt 6. bedste tid.

Lørdag middag blev kvalifikationen kørt, og her blev det til en lille forbedring af tiden. Karstens kvalifikationstid blev sat allerede på 5. omgang. De andre kørere i feltet fandt dog også noget ekstra tid på banen, så det rakte til 10. startposition.

(Foto: Denner Photo)

Søndag klokken 11.35 startede heat 1, og Karsten fik en rigtig god start, hvor han skød forbi flere kørere. Første omgang blev fuldført på 8. pladsen, men en konkurrent lavede en lidt hård overhaling på 2. omgang, så han røg tilbage på 10. pladsen igen. Herefter gik de resterende omgang ud på at få forbedret placeringerne mest muligt. Efter en tæt kamp med Michael Scharstein lykkedes det Karsten at komme forbi på 8. omgang, hvorefter holde placeringen i mål.

9. pladsen er altid en lidt frusterende position, da 8. pladsen giver pole til løb 2. Det positive var dog at det stadig blev til en 3. plads i kampen om Rookiemesterskabet.

Løb 2 startede 15.45 og det skulle blive en meget kaotisk start. Det blev til endnu en god start, men rundt i Hesteskoen spandt en bil umiddelbart foran Karsten. Han undgik med nød og næppe bilen, men mistede et par placeringer. Alligevel kunne han kæmpe videre fra 8. pladsen og var helt oppe at snuse til 6. pladsen, inden at målstregen blev krydset i 7. position. Mere vigtigt var det med endnu en 3. plads i Rookiemesterskabet, og derved masser af gode point på kontoen.

Godt nok var pointforspringet kraftigt reduceret, og var på kun 4 point inden 7. og sidste løbsweekend på Padborg Park. I det generelle DIF Danmarksmesterskab indtog Omotorsport 8. pladsen med kun få point til top 5.

Heldigvis var bilen mere eller mindre køreklar med det samme efter heat 2 på FDM Jyllandsringen, for allerede weekenden efter gik det løs med 7. og sidste afdeling af Yokohama 1600 Challenge mesterskabet på Padborg Park.

Lørdag middag blev træningen kørt, og her blev det lidt skuffende kun til 14. bedste tid. Men med mindre end et sekund til top 8, var der stadig masser af muligheder for at få en rigtig god startplacering.

Søndag morgen spillede vejrguderne dog hele Yokohama 1600 Challenge feltet et pus, da en tidlig morgentåge havde efterladt banen utrolig glat, på trods af solskinnet havde været på banen i næsten 1½ time. Karsten var en af de kørere som havde valgt forkert og kørte på tørvejrsdæk, og var derfor næsten 20 sekunder langsommere end den ideele tid i en tørvejrskvalifikation.

Derfor blev det til en utrolig skuffende 24. startplads i det 30 bils store felt. Med de tætteste titelkandidater i Rookiemesterskabet startende på 1. og 5. pladsen, skulle der gives rigtig meget gas i de 2 heats for ikke at miste føringen i mesterskabet.

Søndag 11.25 startede heat 1, og Karsten fik en suveræn start. 10 placeringer blev vundet allerede på 1. omgang, og efter 5. omgang var han helt oppe på 9. pladsen!

Køreren fra Låsby var kortvarrigt oppe at snuse til den vigtige 8. plads, inden at bilen begyndte at sætte ud. På allersidste omgang gik den næsten helt i stå, da benzinpumpen ikke helt ville udføre sig arbejde korrekt – eller måske var det bare benzin der manglede i tanken, på trods af at den havde fået rigeligt inden starten…

En vigtig 8. plads blev derfor vekslet til en irriterende 18. plads, så alt arbejdet skulle gøres om i heat 2. Mesterskabsføringen i Rookiemesterskabet var gået tabt med 1 enkelt point, men meget kunne stadig nå at ske i heat 2.

I sæsonens sidste heat fik Karsten endnu en kanonstart. Fra 8 pladser blev vundet på første omgang, og kursen var derefter sat ind på 9. pladsen, hvilket blev indtaget allerede omgangen efter.

På 3. omgang skete det der bare ikke måtte ske. I kamp med 7. pladsen bliver Karsten Olsen presset ud på græsset hvorefter begge biler spinner af banen i Big Mag. Heldigvis skete der ikke nogen skader på bilen, men sandfanget gjorde sig arbejde, og begge biler sad uhjælpelig fast. Sæsonen var slut, og enhver mesterskabsdrøm forsvandt i en stor støvsky.

Efter at have lagt i føring af Rookiemesterskabet lige siden 1. løbsweekend, smuttede Nicolai Nielsen forbi, og hvad værre var at også Nicki E. Kristensen nåede forbi med kun 2 point.

Derfor måtte en noget slukøret Karsten indtaget podiets laveste plads, da medaljerne skulle overrækkes.

I det generelle DIF Danmarksmesterskab blev det til en 9. plads, hvilket også var lidt af en skuffelse, da 5. pladsen blev indtaget midt på sæsonen. Men 3 uheldige heats på 1 sæson var nok til at fjerne enhver chance for top 5 resultatet.

Det positive fra sæsonen er at Omotorsport gennem hele sæsonen har haft god fart i bilen. Når man tager højde for at hele teamet har haft god fart på bilen, og med to 5. pladser som de bedste løbsresultater i år, så har det allgevel været en flot debutsæson.

Og nå ja – bilen blev valgt til Årets Flotteste Bil i Yokohama 1600 Challenge, så der kom da i hvert fald 1 titel i hus.

Teamet ønsker at takke alle de trofaste sponsorer som har støttet gennem hele sæsonen.

Tak til alle de andre kørere og teams i Yokohama 1600 Challenge, som har ydet kamp til stregen på banen, men også givet mange hyggelige timer udenfor banen.

Planerne for 2014 er at fortsætte i Yokohama 1600 Challenge. Om det bliver i samme bil eller en anden, er endnu lidt usikkert, men sæsonen starter alligevel først i april/maj måned, så der er masser af timer hjemme i værkstedet i Låsby til at få taget de beslutninger.