Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Danish Dynamite med et brasiliansk islæt

FIA WEC 
12/10/13 

World Endurance ChampionshipMichael Laudrup kaldte "Danish Dynamite"-holdet fra '86, for "Europas svar på Brasilien". Nu får nutidens "Danish Dynamite"-hold inden for motorsport, Young Driver AMR, forstærkning fra netop Brasilien, når de om en uge kører 6-timers løbet på Fuji.
 

Den tidligere Formel 1 kører, Bruno Senna, bliver tredje mand i teamet, når Christoffer Nygaard og Kristian Poulsen, starter på Fuji i deres Aston Martin med nr 95. Senna erstatter Nicki Thiim, der skal kæmpe for mesterskabet i det tyske Porsche Carrera Cup på Hockenheim. Nicki Thiim vil vende tilbage, når Young Driver AMR deltager ved årets to sidste runder i Kina og Bahrain.


Bruno Senna
(Foto: Aston Martin Racing)

Bruno Senna, som er nevø til den legendariske Ayrton Senna, der nåede at vinde Formel 1 verdensmesterskabet tre gange, sluttede sig til Aston Martin Racing som fabrikskører fra starten af sæsonen. Fra 2010 til 2012 nåede Bruno Senna at køre 46 Formel 1 løb for HRT, Lotus og Williams.

Young Driver AMR tager til Japan, med en stærk andenplads i bagagen fra det seneste løb i Austin, Texas, og er ivrige for at vinde endnu en podieplacering ved den Japanske afdeling af FIA WEC.
"Der var ikke noget der kunne gøre mig gladere, end deltagelsen af Bruno Senna", siger manager for Young Driver, Jan Struve.
"Vi vidste at Nicki (Thiim) ikke kunne deltage i Japan, og vendte mulighederne med Aston Martin Racing. Drømmen var at få Bruno Senna i bilen, og jeg er virkelig taknemmelig for, at Aston Martin Racing hjalp os ved at få det til at fungere. Bruno er ikke bare en meget hurtig kører, han er også en pragtfuld person, og passer perfekt ind i teamet. Hvis man blander Danish Dynamite, med lidt syd-amerikansk sjæl, kan det kun blive en succesfuld kombination."

"Jeg ser virkeligt frem til at have Bruno på holdet," siger Christoffer Nygaard.
"Han vandt det sidste løb i Austin, i en Pro-klasse Aston Martin, så han medbringer en stor portion erfaring til vores bil. Vi forventer ikke ligefrem en let weekend i Japan, så det er virkeligt godt at have ham i bilen. Vi har ikke kørt på banen før, og løbet sidste sæson viste at Fuji er meget udfordrende for Aston Martin. Konkurrencen bliver også meget tæt, da der er en del nye kørere rundt omkring. Jeg håber vi vil være i stand til at tage endnu et podie, med hjælp fra Bruno".

Bilen med nr 99, som blandt andet Bruno Senna kørte til sejr i Austin, vil ikke deltage i Japan, men bliver i USA, som forberedelse til 24 timers testen på Daytona i november. Aston Martin deltager dermed kun med fire biler ved løbet på Fuji.
Fred Makowiecki vil køre i nr 97, sammen med Darren Turner og Stefan Mücke. Makowiecki er hentet ind for hans evne til at "læse" dækkene, og netop lavt vejgreb var det store problem for Aston Martin ved sidste års løb på Fuji.
Bil nr 98 må undvære Paul Dalla Lana, og holdet består dermed "kun" af Pedro Lamy og Richie Stanaway, som har været på pole de sidste to løb, men ikke været heldig under selve løbet.
I bil nr 96, som også kører i GTE-Am klassen, får Jamie Campbell-Walter og Stuart Hall selskab af Aston Martins reservekører Jonny Adam, eftersom Roald Goethe ikke kan deltage, og der i resten af sæsonen er krav om tre kørere på GTE-AM holdene.

6-timers løbet på Fuji starter søndag den 20. oktober kl. 04:00 dansk tid, og Eurosport vil sende de sidste timer af det seks timer lange løb, startende fra kl. 08:35. Løbet som helhed vil kunne ses på seriens officielle website www.fiawec.com

Stillingen i FIA Endurance Trophy for GTE-Am kørere, efter fem runder:
1. Hall/Campbell-Walter (Aston Martin), 95 points
2. Vernay/Narac (Porsche), 91 pts
3. Aguas/Potoliccio (Ferrari), 79 pts
4. Bornhauser/Canal (Corvette) 73 pts
5. Bourret (Porsche), 68 pts
6. Nygaard/Poulsen (Young Driver AMR-Aston Martin Vantage), 64 pts


Læs mere om:
  • Bruno Senna
  • Young Driver AMR
  • Fuji
  • 20/10/13 - Fuji - FIA WEC - FIA VM
  •