Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Dødsfald: Maria de Villota

Formel 1 
11/10/13 

1980 - 2013

Kun et år og nogle måneder efter den ulykke der nær havde kostet hende livet, har døden indhentet den spanske racerkører Maria de Villota. I morges blev hun fundet død på sit hotelværelse i Sevilla. Hun blev 33.
 

Hendes far Emilio, kørte en gang et par Formel 1 løb. Og som datter af en racerkører var Maria født med benzin i blodet. Efter tiden i go-kart kørte hun både formel biler og sportsvogne fra 2000 og fremefter. Blandt andet deltog hun i 24 timers løbet på Daytona, vandt løb i ADAC Procar serien, inden hun kom til den hedengangne Formel Superleague, hvor hun kørte for Atletico Madrid teamet. Her blev det til en enkelt 4. plads.

Efter en to dages test for Renault i 2011 (i en to år gammel bil) blev hun i 2012 testkører for Marussia. Hendes første tur i bilen, blev også den sidste. Ved en lige-ud test på en flyveplads, endte hun med at køre ind i en parkeret lastbil, da hun returnede til "pitten". Det var en alvorlig ulykke, og i en periode svævede hun mellem liv og død. Hun overlevede, men mistede det ene øje. Kun tre måneder senere var hun tilbage i det offentlige rum.

Hun tog sin ulykke med værdighed, kiggede fremad og forblev positiv i sin indstilling. Hun dukkede op ved Det Spanske Grand Prix i år, og hun havde en ambassadør rolle for FIAs kvindelige motorsports komité.

Årsagen til hendes død er endnu ikke klarlagt. Men sporten har mistet endnu en, alt for tidligt.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • María De Villota
  •