Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Fire DM-titler skal fordeles ved Danboring Rally

DM Rally 
09/10/13 

Finalen i Danmarksmesterskabet i rally finder sted omkring Ikast og Herning
Intet er afgjort på forhånd, når Danmarkseliten i rally i den sidste weekend af oktober mødes i Ikast/Herning-området. Her står Ikast og omegns Motor Klub som arrangør af årets Danboring Rally, der er finalen i kampen om Danmarksmesterskabet i rally.
 

Og kamp bliver der, for intet er afgjort på forhånd i de fire mesterskabsdivisioner, hvor der kæmpes om guldmedaljerne fra Danmarks Idræts Forbund. Hele ti mandskaber dyster om de fire Danmarksmesterskaber, og intet mindre end 21 hold har enten en reel eller teoretisk chance for at score en medalje…!

Den division, hvor der er størst spænding om udfaldet, er 4WD-divisionen. Her er der godt nok kun tre mandskaber, som kæmper om lige så mange medaljer, men de ligger utroligt tæt. Det er således blot syv point, der adskiller Ib Kragh/Mie Petersen, begge Juelsminde, Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, og Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev, inden finalen, hvor der er 23 point at kæmpe om.


Det må være os, der skal stå øverst på podiet, siger Danmarksmester Christian Jensen, der starter i Danboring Rally med Freddy Pedersen

Ib Kragh/Mie Petersen er ikke blot førende i Danmarksmesterskabet – holdet er også flyvende. De har vundet de to seneste DM-løb, og specielt chaufføren synes at være i sin livs form, da han med flest prøvesejre i denne sæson må betegnes som Danmarks p.t. hurtigste rallykører. Men rivalerne kan også. Tim Svanholt/Carina Møller har lovet at give gas i Danboring Rally, der er et løb, som de regerende mestre Christian Jensen/Freddy Pedersen også satser på at vinde.

”Vi har ikke fået den løbssejr, vi skulle have haft i år, så det må være os, der skal stå øverst på podiet næste gang. Og det gør vi,” lovede Christian Jensen efter det seneste DM-løb.

I Standard National er der også tre mandskaber, som kæmper om fordelingen af de tre medaljesæt. Henrik Larsen/Jeannette Kvick, Hårlev/Maribo, har en solid føring, mens det kun er få point, der adskiller Nicolai Jensen/Mette Felthaus, Stenderup/Horsens, fra de tidligere mestre Ole Jensen/Klaus Lanther, begge Kalundborg.

”Mette og jeg har snakket meget om vores muligheder, og vi er blevet enige om, at vi vil køre vores chance, for det kan være, at de andre får problemer,” siger Nicolai Jensen, som reelt skal vinde divisionen ved Danboring Rally for at blive Danmarksmester. ”Det er en svær situation, vi er i, for Ole Jensen er kun tre point efter os, så der skal man ikke sove i timen. Men det er fedt, at det ikke er afgjort. Det er mega-spændende.”


Nicolai Jensen og Mette Felthaus kan score alt fra guld over sølv til bronze i Standard National-divisionen

De to resterende DM-divisioner har udviklet sig som rene dueller.

I den internationale 2WD-division kæmper Frank Nielsen/Per Brodersen, Odder/Lem, og Jacob Jensen/Claus Kammersgaard, Broby/Grindsted, om titlen, mens det i Tunet National vil være Danboring Rally, som bliver udslagsgivende for løbet. De to titelkandidater – Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, Dianalund/Ringsted, og Morten Karl/Finn Thomsen, Svenstrup/Outrup – står nemlig à point før finalen i Ikast/Herning-området.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Herning
  • 26/10/13 - Herning - DM Rally - DASU mesterskab
  •