Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

DM-revanche og -slutspurter i Folke Race

Folkerace 
09/10/13 

Der blev fightet af hjertens lyst og til de store guldmedaljer, da Motorsport Nordjylland (MNJ) blændede op for DM-finalerne i Ladies Cup og ungdomsklasserne: U16 og U18. Tempoet blev herefter fulgt op i DM-revancherne for Klasse 1 & 2 (auktionspriser: 5.000/8.000 kr.).
 

- Vi fik uddelt 8 kolbøttemærker under arrangementet, oplyser løbsleder Hans Erik Sørensen. - Som sidegevinst fik de friske kørere en halv snes forfriskninger, som kan nydes under genopbygningen af FR-bilerne. Nu venter der jo nogle måneders vinterpause.


8 kørere udfordrede tyngdeloven over evne i DM-revanchen, og scorede dermed kolbøttemærke
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I Ladies Cup kunne MNJ’eren: Anitta Jensen ikke røres på DM-sølvet, og nordjyden kørte derfor uden nerver i DM-finalen på hjemmebane.


Anitta Jensen styrede sikkert på vej til DM-sølv i Ladies Cup
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Hos U16 var DM-guldet afgjort på forhånd, men hvor den foreløbige toer og treer blev besat af MNJ'erne: Kristian Schack og Rasmus Vorre.

- Vi lå uhyggeligt tæt i DM-slutstillingen, forklarer Kristian Schack. - Desværre blev vi ikke belønnet af konkurrenceheld på hjemmebane, hvorfor jeg scorede en firer sammenlagt og med Rasmus på femmeren.


Mathias Østergaard var hurtigst i U18 A-finalen, men Emil Schou (bagerst) scorede DM-bronzen
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I U18 havde den regerende danske mester: Kenneth Sejersen (MNJ) genfundet frontformen, og sluttede derfor 2013-sæsonen af med en finalesejr og DM-sølv. Bronzen var en intern fight mellem klubkammeraterne: Emil Schou og Matthias Østergaard, og hvor Emil Schou hjemkørte den samlede DM-treer.

På førstedagen blev desuden afviklet old boys-motorløb, hvor MNJ’eren: Christian Sejersen vandt foran vendelboen: Jørgen Lindgren Jensen og Asger Vendelbo fra Ikast.


Kenneth Sejersen (t.v.) trak det længste strå i A-finalen for Klasse 1 over far Christian
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- I DM-revanchen for Klasse 1 havde medaljevinderne: Kenneth B. Sørensen (sølv) og Torben Nørgaard (bronze) valgt at ”flygte” til Klasse 2, fortsætter Hans Erik Sørensen. - Til gengæld var Sejersen old boy og junior virkelig flyvende, hvor Kenneth vandt A-finalen foran far Christian. Herefter fulgte Emil Schou på fjerdepladsen.


Med to A-finalesejre satte Kenneth Sejersen sit kraftige dækaftryk på DM-finalen i U-18 og DM-revanchen i Klasse 1
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Torben Nørgaard blev udelukket af et kvalifikationsheat efter påkørsel af en konkurrent. MNJ’eren måtte derfor forbi C- og B-finalerne, før nordjyden scorede sejren i A-finalen foran Torben Svendsen fra Randers og Kenneth B. Sørensen.

- I al beskedenhed blev MNJ vindere af DM for klubhold med et pænt forspring til Ikast Motor Klub, afslutter Hans Erik Sørensen.


Kenneth B. Sørensen blev nr. 3 i DM-revanchen for Klasse 2
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Motorsport Nordjylland kan se frem til en hektisk vinter og 2014-sæson, idet nordjyderne er i fuld gang med den indledende flytning af sandbunkerne nord for motorsports-stadionet i Nysum. For ude venter en stor udvidelse af banelegemet til Rally Cross.


Torben Nørgaard vandt generelt i Klasse 2 efter smutture til C- og B-finalen
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 06/10/13 - Nysum - Folkerace
  •