Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Frederik Schandorff nåede sit sæsonmål med DM-bronze

Formel Ford - DK 
09/10/13 

CF Racings to unge kørere Christian og Frederik Schandorff var i weekenden til start på Padborg Park, hvor de deltog i årets sidste afdeling af det danske mesterskab for Formel Ford. Men udfaldet blev vidt forskelligt for de to djurslandske brødre. Mens storebror Frederik endte med at sikre sig DM-bronzen, måtte lillebror Christian uventet indtage rollen som tilskuer.
 

”Jeg var virkelig tændt og opsat på at skulle gøre en god figur, men jeg nåede kun at få kørt mine bremser til i de to træninger, som vi havde om lørdagen, da motoren i min racerbil sprang i luften,” fortæller Christian Schandorff.


Christian Schandorff

”Der var et pænt stort hul i den, og noget af indmaden var endda blevet slynget ud, så der også kom en stor bule i bundpladen på bilen. Så i stedet for at køre med i de tre løb om søndagen, måtte jeg hjælpe min storebror som mekaniker og kikke på. Og det var faktisk langt mere nervepirrende end selv at være med i løbene.”

Men nu havde Frederik Schandorff også noget at kæmpe for, nemlig en bronzemedalje i kampen om det danske mesterskab.

”Før sæsonen startede var jeg blevet bedt om at sætte mig et personligt mål. Det mål var, at jeg i min første Formel Ford-sæson skulle blive nummer tre i DM, og det mål nåede jeg,” fortæller Frederik Schandorff. ”Jeg nåede at komme på podiet ved hver eneste af de afdelinger, vi har kørt, og så vandt jeg også flere løb, så jeg er fuldt ud tilfreds med min sæson.”

Bronzemedaljen kom dog først i hus under det sidste af de tre løb, der var på programmet ved finaleweekenden på Padborg Park

”Jeg kæmpede med svenskeren Joakim Darbom om bronzen, men i stedet for at satse og måske tage en løbssejr mere valgte jeg at køre på det sikre, så bronzemedaljen kom i hus,” siger Frederik Schandorff. ”Joakim Darbom lå nemlig i front for det sidste løb, og hvis jeg endte med at køre af banen eller udgå, så ville han i stedet tage bronzen. Derfor kørte jeg på det sikre, holdt mig på tredjepladsen, og da jeg på et tidspunkt blev presset af Mathias Smith bag mig, havde jeg overskud til at give gas og få luft til ham igen.”


Frederik Schandorff

Selv om kampen om det danske mesterskab nu er overstået, håber CF Racing på at kunne køre endnu et løb, før sæsonen er omme. Det er den prestigefyldte Formel Ford Festival på Brands Hatch i slutningen af måneden.

”Vi regner med at deltage i det uofficielle verdensmesterskab, Formel Ford Festivalen,” siger teamchef Peter Schandorff. ”Christian er for ung til at deltage, så det bliver kun med Frederik, at vi eventuelt vil gøre det. Planen var, at Frederik skulle have deltaget med Christians motor, fordi det er den bedste, som vi havde, men nu da den er ødelagt, må vi prøve at finde en anden løsning.”

CF Racing


Læs mere om:
  • Christian Schandorff
  • Frederik Schandorff
  • Padborg Park
  • 06/10/13 - Padborg Park - Formel Ford - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS