Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Langdistancesejr til Møller Madsen

Danish Endurance
Championship 

08/10/13 

DEC - Danish Endurance ChampionshipNicolaj Møller Madsen vandt Danish Endurance Championship's Klasse 1 ved årets DM-finale på Padborg Park sammen med sine medkørere, Rasmus Jørgensen og Michael Nissen. Det var anden sejr på dansk grund for Nicolaj på blot én uge.
 

Trioen deltog i det fire timer lange racerløb med Nicolaj Møller Madsens VW Polo GTi, som han har deltaget med i Yokohama Super Cup ved udvalgte lejligheder i 2013. Det fynske stortalent præsterede da også at sætte bedste omgangstid for sin klasse under kvalifikationen, så den hurtige Polo kunne starte på en god placering.


Nicolaj Møller Madsen, Michael Nissen og Rasmus Jørgensen sejrede i DEC Klasse 1
(Foto: Gripping Media)

Et fire timer langt racerløb er uforudsigeligt og hårdt arbejde, og for især Nicolaj blev det et langt stræk. Den tidligere europamester i gokart tilbragte nemlig halvdelen af løbet bag rattet af racerbilen.

- Rasmus fik sin racerdebut i weekenden, og Michael kunne vinde en tredjeplads i mesterskabet, så vi besluttede at jeg tog det længste træk i bilen for at få det optimale udbytte af løbet, fortæller Nicolaj Møller Madsen, som nåede at tilbagelægge 105 omgange.

- Rasmus kørte 50 minutter i bilen, og det klarede han til topkarakter. Det kan godt være lidt stressende at køre en lille VW Polo, når man hele tiden skal holde øje med Porscher og Ferrarier i sidespejlene, men det var ikke et problem for Rasmus!


Den lille VW Polo GTi gjorde det godt i det fire timer lange løb
(Foto: Gripping Media)

Det lykkedes da også at få den lille Polo i mål som vinder af Klasse 1. Hele tre omgange var der ned til nærmeste konkurrent - efter at en punktering kostede holdet to omganges forspring - og Nicolaj, Rasmus og Michael sluttede desuden på 11. pladsen i det generelle resultat.

- Michael startede løbet i bilen, og han har god erfaring med langdistanceløb, så han leverede en stabil og hurtig performance. Det var helt perfekt!

- Jeg er godt tilfreds med resultatet. Michael og Rasmus gjorde et godt stykke arbejde, og det var dejligt at kunne hjælpe Michael med at sikre en tredjeplads i mesterskabet.

- Det har været en fantastisk sæson med to sejre i langdistanceløb og en fjerdeplads i mesterskabet trods det, at jeg kun har kørt to løb. Det kan kun klares med et stærkt og dygtigt team, og jeg kan ikke takke dem nok for det store stykke arbejde, de laver, for at jeg kan køre racerløb på højt plan.


Nu gælder det Rookie-mesterskabet i VW Scirocco R-Cup for Nicolaj Møller Madsen
(Foto: Gripping Media)

- Nu drejer det sig for mig om det sidste løb i årets VW Scirocco R-Cup i Tyskland, som bliver kørt på Hockenheim om et par uger. Hvis jeg gør det godt, vinder jeg måske Rookie-mesterskabet - så det arbejder jeg hårdt på at være klar til!

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Padborg Park
  • 05/10/13 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  •