Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rotax

Endnu en DM titel til Frederik Vesti

Rotax 
08/10/13 

I weekenden d. 5 og 6 oktober, deltog det unge racertalent fra Langelund ved 8 og sidste afdeling af DM for "Rotax klasserne". Løbet foregik på Frederiks hjemme bane, i Vojens. Frederik deltog i både Rotax mini og junior klassen, da han allerede i tidtagningen sikrede sig det danske mesterskab i mini klassen.
 

Lørdagens program stod på tidtagning i begge klasser, efterfulgt af 3 indledende heats i Rotax junior klassen. allerede fra morgen af imponerede Frederik i junior træningerne, og kørte hurtige tider. Frederik fortsatte den gode stil, med en fin 3 plads i junior tidtagningen.

Knap så godt gik det Frederik Vesti i mini klassen da, det blot blev til en 5 plads grundet omskiftelig vejr. Dog var denne placering nok til at sikre sig mesterskabet, og Frederik kunne derfor koncentrere sig fuldt ud om Rotax junior weekenden ud. De 3 indledende junior heats, endte med to 2. plader og en 6. plads.

Søndagen stod i begge klasser på en, finale 1, en pre-finale og den afgørende finale. Frederik og teamet besluttede at køre alle heats i begge klasser, for at runden sæson af på bedst muligvis. Da Frederik ikke havde kørt de 3 indledende heats i mini klassen dagen forinden måtte han starte finale 1, og pre-finalen fra bagerste start position. Dette var dog ingen hindring for det unge talent der i finale 1 kørte sig fra sidste til første pladsen på bare 5 omgange. Pre-finalen endte i kaos, da han røg af banen i starten og måtte køre sig op igennem feltet. Det samlede resultat, betød at Frederik kunne starte den afgørende finale fra 10. start position. Derfra så Frederik sig ikke tilbage, han kørte sig lynhurtigt op på førstepladsen og bevarede den til det ternede flag og beviste dermed at han er den rette mester for sæson 2013.

I det noget hårdere Junior felt kunne Frederik, på grund af de gode placeringer i de indledende heats dagen forinden starte både finale 1 og pre-finalen fra 2. start position. Dog skulle starten på yderbanen vise sig at være ødelæggende, Frederik røg i begge heats godt ned i rækkerne men formåede at køre sig tilbage som henholdsvis 2'er og 5'er. Med en placering som nummer 5 i pre-finalen, kunne Frederik hermed starte finalen fra netop denne placering. Starten på inderbanen skulle vise sig at give pote, og Frederik om ud af første sving som 3'er. Dog manglede Frederiks gokart fart, og han faldt tilbage på 4. pladsen og blev der resten af heatet. Efter heatet blev konkurrenten lige foran Frederik dømt ude for undervægt, og Frederik blev derfor nummer 3 i stedet.

Et imponerende resultat af den unge jyde, der har været suveræn i Rotax mini igennem hele sæsonen med 7 ud af 8 mulige sejre. Ideen med at rykke op i Junior i det sidste løb, skulle blot have givet Frederik en ide om hvad der venter ham næste sæson, men det unge talent tog chancen, og viste med det samme at han har hvad der skal til for at følge med de hårde drenge, trods en aldersforskel på op til 4 år. Frederik og teamet ser nu frem mod en fuld sæson i den hårde Junior klasse i sæson 2014.

Løbet i Vojens var det sidste på kalenderen for sæson 2013, hvor Frederik kan se tilbage på et fantastisk år med 20 løbsweekender og titler som: Danmarks Mester i både Cadett Junior og Rotax Mini, Nordisk Mester i Rotax mini, Jyskmester i både Cadett Junior og Rotax Mini. Dermed gjorde suveræne Frederik rent bord i mini klassen, og vandt alt hvad der er muligt at vinde på en sæson. Derudover har der også været adskillige top placeringer i Dansk Super Kart og Cadett Junior cup. Frederik og teamet vil gerne takke hele RS-Competition og DKC for en fantastisk sæson, med vejledning teamet ikke kunne være foruden. Vesti Motorsport takker af for i år, ser frem til sæson 2014.

Vesti Motorsport


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Vojens Karting Center
  • 06/10/13 - Vojens Karting Center - Rotax
  •      ASETEK SIMSPORTS