Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Danmarksmester i første forsøg

Yokohama
1600 Challenge 

08/10/13 
Yokohama

Aabenraa's racertalent, Nicolai Nielsen, sikrede sig i weekenden sin første DM-titel efter sit skifte fra gokart til banesporten i Yokohama 1600 Challenge. Finaleløbet på Padborg Park gik helt som håbet for det 17-årige talent.
 

Det har været en lang sæson for Nicolai Nielsen og AFL Motorsport. Syv weekender med sejre, tekniske defekter og en lang række udfordringer på og udenfor banen. Teamet har arbejdet hårdt og målrettet med den lille blå VW Lupo GTi, og umagen endte altså med et Danmarksmesterskab til unge Nicolai.


Nicolai slog banerekorden på Padborg Park undervejs mod mesterskabssejren
(Foto: Gripping Media)

Forud for weekenden var der gode odds for at DASU's guldmedalje skulle hjem til Aabenraa, og allerede efter første løb kunne Nicolai begynde at vænne sig til tanken om at være mester - andet - og sæsonens sidste - løb skulle nemlig gå mere end almindeligt galt for at Nicolai ikke kunne kåres som mester. Og galt gik det absolut ikke. Nicolai lagde sig forrest fra starten og kunne uden større besvær køre en sejr hjem. Undervejs blev det også til en ny banerekord på Padborg Park.

- Det var så fedt at få de point på kontoen. Nu kan jeg godt slappe lidt af igen - min hjerte hamrede løs inden starten gik, men jeg fik styr på tankerne og spændingen, og så gik det bare stærkt!


Der blev regnet på pointstillingen efter første heat - igen og igen og igen…
(Foto: Gripping Media)

Alligevel blev der også givet fuld gas i årets sidste løb, hvor Nicolai kørte sig fra ottendepladsen op til en tredjeplads i et tæt felt med skarp konkurrence. Derefter var der ingen tvivl om hvem, mesteren anno 2013 var:

- Det er så vildt at kunne kalde sig for mester. Denne sæson har været utrolig på så mange forskellige måder, og det tager nok lidt tid før det helt er sunket ind, siger Nicolai.


Danmarksmester - så er det okay at have lidt fugt i øjenkrogene
(Foto: Gripping Media)

- Jeg er stolt, glad og rørt over alt det, der er lykkedes for os. Selvom det er et lille team bestående af familie og venner, har vi klaret denne sæson til topkarakter, og jeg er evigt taknemmelig for den enorme opbakning, jeg har nydt godt af sæsonen igennem - især i de weekender hvor tingene er gået os imod.

- Nu skal jeg lige hvile på laurbærrene i et par uger, inden vi skal til at arbejde mod 2014. Det har været en lang og krævende sæson, så vi trænger alle til at hvile os lidt…


Sejren smager af … champagne!
(Foto: Gripping Media)

Nicolai Nielsen
AFL Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Nicolai Nielsen
  • Padborg Park
  • 06/10/13 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: