Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Michael Markussen blev ny mester i Formel Ford

Formel Ford - DK 
07/10/13 

Koldingenseren sikrede sig DM-guldet i årets 23. og sidste løb
Der var spænding lige til det sidste om udfaldet i kampen om det danske Formel Ford-mesterskab. Forud for finaleweekenden på Padborg Park havde Frederik Schandorff, Rønde, Lasse Sørensen, Svenstrup, og Michael Markussen, Kolding, mulighed for at tage guldet, og det var først på den ottende af de 15 omgange, som sidste løb gik over, at afgørelsen faldt.
 

Frederik Schandorffs mesterskabschance var teoretisk, og allerede efter første heat var guldkampen blev reduceret til en duel – og vel at mærke en duel, hvor der var kommet ny mand i front for tabellen.

Inden finaleweekenden førte Michael Markussen med seks point, men da Lasse Sørensen vandt det første heat efter intenst pres fra netop teamkammeraten Michael Markussen, var det nu ham, som indtog førstepladsen. Men med det mindst mulige forspring – blot et point – inden deltagerne rullede ud til andet heat.


Efter 23 løb endte Michael Markussen som ny mester i Formel Ford-klassen
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Her skulle Michael Markussen starte på pole position, og det udgangspunkt udnyttede han til fulde ved at gå i front. Andet løb var en gentagelse af det første – blot med omvendt fortegn – for nu var det Lasse Sørensen, som pressede på. Men forbi kom han ikke, og så stod DM-regnskabet atter i Michael Markussens favør med en føring på seks point.

Årets sidste løb – der var det 23. i rækken – skulle derfor afgøre fordelingen af guldet og sølvet. Her kom Michael Markussen atter først fra start, men denne gang lykkedes det Joakim Darbom, Sverige, at lægge sig på andenpladsen foran Lasse Sørensen. Svenskeren formåede dog at lægge så meget pres på Michael Markussen, at han ved afslutningen af tredje omgang kunne overtage føringen, og nu kom Michael Markussen under pres fra Lasse Sørensen.

Tre omgange senere byttede de to plads, men selv om Lasse Sørensen nu var bedst placeret af de to, så var det ikke tilstrækkeligt til at blive mester. Han skulle forbi Joakim Darbom for at have en chance, men forbi kom han aldrig. Da feltet ved afslutningen af ottende omgang nærmede sig langsiden og målområdet med tilskuerpladserne, var det uden Lasse Sørensen, som holdt udenfor banen. Dermed var Michael Markussen sikker på DM-guldet og undlod at presse Joakim Darbom, som trods sæsonens fjerde løbssejr ikke formåede at passere Frederik Schandorff, som tog bronzen.


Joakim Darbom endte med at vinde årets sidste Formel Ford-løb
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Blandt Zetec-kørerne var det denne gang Alexander Jönsson, Sverige, som dominerede. Han blev flere gange undervejs presset af Mathias Storbank, Give, som dog aldrig kom forbi. Mathias Storbank endte dagen i tilskuernes rolle efter et sammenstød, men han kunne dog glæde sig over at have taget den samlede sejr i Zetec Cuppen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Michael Markussen
  • Padborg Park
  • 06/10/13 - Padborg Park - Formel Ford - DK
  •