Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Drifting Serie

Flot afslutning på første sæson i Dansk Drifting Serie

Dansk Drifting
Serie 

07/10/13 

Dansk Drifting SerieJimmi Hansen vandt den første landsdækkende turnering for driftere
For første gang nogensinde er der i denne sæson blev afviklet en landsdækkende turnering indenfor den nye motorsportsdisciplin drifting. Efter fem forudgående afdelinger på bl.a. FDM Jyllandsringen og Padborg Park blev finalen i Dansk Drifting Serie afviklet på Padborg Park i den første weekend af oktober, og her blev tilskuerne vidne til et par drifting-dage med masser af spændende sidelænskørsel.
 

Jimmi Hansen var på forhånd favorit til at vinde mesterskabet sammenlagt, og selv om chaufføren i den gule og sorte BMW også nåede helt frem til semifinalen på Padborg Park, så måtte han her se sig slået ud og ende på dagens tredjeplads. Det var blot anden gang i år, at Jimmi Hansen ikke nåede frem til den afgørende finaledyst, men at han har gjort det godt i denne sæson understreges af, at han allerede i ottendedelsfinalen havde sikret sig den samlede sejr i Dansk Drifting Serie efter to finalesejre og to andenpladser.


Selv om han ikke nåede finalen, kunne Jimmi Hansen sikre sig den samlede sejr i Dansk Drifting Serie

På Padborg Park blev de mange tilskuere ikke blot vidne til masser af seje udskridninger, store røgfaner og vilde drift, men også til en ny løbsvinder i år.

Dennis Hansen har blot en gang tidligere i denne sæson været til start i Dansk Drifting Serie med sin Toyota Altezza. Her nåede han frem til semifinalerne, men denne gang leverede han flot drifting-opvisning og lige fra den indledende top 16-kvalifikation syntes der ikke at herske nogen tvivl om, at han ville nå finalen. Det gjorde han også, og her var han oppe imod en anden finaledebutant – Martin Hell – men Corvette-køreren kunne ikke matche de driftvinkler og røgfaner, som Dennis Hansen leverede.


Dennis Hansen tog sejren i finalerunden på Padborg Park med sin Toyota Altezza

På de efterfølgende pladser i Dansk Drifting Serie efter Jimmi Hansen kom Kenn Egtved og Kenneth Hansen. Alle tre blev efter dagen hyldet for deres samlede resultater ved en sejrsceremoni, hvor Atli Odinsson også blev kåret som årets fighter. Gang på gang har uheld ramt Toyota Supra-køreren, som på finaledagen også var uheldig. Han smadrede sit tredjegear og måtte opgive den videre deltagelse, men viste dog sportsmanship ved at udlåne sin servopumpe til en af konkurrenterne, Martin Lemvig.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 06/10/13 - Padborg Park - Dansk Drifting Serie
  •