Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Der er lagt op til et brag af en finale

Yokohama
1600 Challenge 

04/10/13 
Yokohama

17-årige Nicolai Nielsen fra Aabenraa kan i weekenden sikre sig mesterskabet i Yokohama 1600 Challenge, når løbsserien kører finaleløb på Padborg Park.
 

Det har været en hæsblæsende sæson for det unge sønderjyske talent. I foråret debuterede han i 1600 Challenge med sin blåmetallic VW Lupo GTi, og fra første meter var teenageren i front af feltet. Sæsonen har både budt på op- og nedture, og senest blev det til flotte resultater i weekendens løb på FDM Jyllandsringen.


Nicolai Nielsen glæder sig til årets sidste løbsweekend
(Foto: Gripping Media)

Med 100 kilo succesballast i den lille racer var det ellers ikke givet at Nicolai skulle kunne levere en toppræstation, men i kvalifikationen slog han alle konkurrenter med et halvt sekund. I første af weekendens to løb måtte han tage til takke med andenpladsen, men stadigvæk foran de værste mesterskabskonkurrenter.

- Med 100 kilo ekstra i bilen er der lidt udfordringer, især når det går ligeud. Bilen er simpelthen ikke lige så hurtig som de andre, og det må man så kompensere for i svingene, fortæller Nicolai, som var godt tilfreds med andenpladsen.

- Jeg vil ikke påstå at jeg kører taktisk, for hvert løb bliver kørt for at vinde - men det var da dejligt at få flere point end dem, jeg slås med om mesterskabet!


Der skulle køres bredt med 100 ekstra kilo i bilen.
(Foto: Gripping Media)

Det andet løb startede Nicolai på syvendepladsen pga. en regel om at de otte bedste fra første løb skal starte i omvendt rækkefølge. I løbet af få omgange havde sønderjyden arbejdet sig frem til fjerdepladsen, som han holdt til mål. Igen foran sine konkurrenter i mesterskabet.

Nicolai har nu et lille forspring i mesterskabet, og med 59 point at køre om er alting stadigvæk åbent. Nicolai og AFL Motorsport er spændte, men tager udfordringen med oprejst pande:

- Vi har gået bilen igennem fra A-Z, og jeg føler at vi er så klar som vi kan blive. Uheld kan ingen spå om, men skulle det ske, må vi jo kæmpe med hvad vi har. Mit fokus er som altid på at vinde hver gang jeg er på banen, og så er resten jo op til konkurrenterne!


En glad dreng - der er jo ikke grund til andet!
(Foto: Gripping Media)

Nicolai Nielsen / AFL Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Nicolai Nielsen
 • Padborg Park
 • 06/10/13 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge - DM
 •  
   

  Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS