Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Sønderjyske teenagere kæmper om DM på Padborg Park

Yokohama
1600 Challenge 

03/10/13 
Yokohama

Både Nicolai Nielsen og Steffen Petersen kan blive Danmarksmester
Det bliver Padborg Park, som i den kommende weekend sætter punktum for 2013-sæsonen indenfor dansk bilsport på asfaltbane. Og ved finaleweekenden er der rent faktisk gode muligheder for, at en ung sønderjyde kan ende øverst på podiet og kalde sig Danmarksmester i en af de hårdeste klasser herhjemme.
 

Rent faktisk er der to af slagsen. Vi taler om Nicolai Nielsen, Haderslev, og Steffen Petersen, Bredebro.

Førstnævnte er netop blevet 17 år, mens Steffen Petersen først til næste år fylder 20 år. Men selv om de altså begge er teenagere, så har de masser af erfaring fra racerbanerne med sig i bagagen forud for årets Padborg Finale. Begge har således tilbragt flere år i gokartsporten, inden deres skifte til standardvognsrace, men hvor Nicolai Nielsen er en af årets debutanter, så har Steffen Petersen bl.a. kørt i Suzuki Swift Cuppen, inden han kastede sig over Yokohama 1600 Challenge.


Sønderjysk mesterkandidat 1 - Nicolai Nielsen. Haderslev-knægten er årets bedste debutant.

Henover sæsonen har de to kørere haft flere nærkampe på racerbanerne og har da også hilst på hinanden, når der efter en intens skærm-mod-skærm-kamp har skullet uddeles pokaler til de tre bedste. Det gjaldt således ved de to seneste besøg, som Yokohama 1600 Challenge-klassen har haft på Padborg Park. Her blev det til tre top 3-placeringer for Nicolai Nielsen, mens Steffen Petersen scorede to.


Sønderjysk mesterkandidat 2 - Steffen Petersen. Bredebro-køreren vil som altid kæmpe for sin chance.

Men Nicolai Nielsen og Steffen Petersen skal ikke fokusere på deres indbyrdes opgør alene, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at ende med en guldmedalje om halsen og et Danmarksmesterskab på CV’et. Yokohama 1600 Challenge er nemlig en hård klasse.


De to unge sønderjyder har ofte duelleret på banen.

En af Danmarks bedste rallycrosskørere, Morten Jespersen, Aalborg, har således fundet melodien efter sit skifte til asfaltbanesporten, hvor han for tiden er inde i en god stime, mens også Dennis Bannergaard, Græsted, er en kører, som kan drille dem. Nordsjællænderen er således den mest erfarne af de kørere, som er med i medaljestriden i Yokohama 1600 Challenge.

Udover Yokohama 1600 Challenge omfatter programmet ved Padborg Finale også finalerne for Dansk Drifting Serie, Formel Ford, Danish Endurance Championship og OK Legend Car Cup.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Nicolai Nielsen
  • Padborg Park
  • 06/10/13 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: