Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Ford-sejr i sæsonens næstsidste løb

ADAC GT
Masters 

03/10/13 

Christina Nielsen sikrer sig Gentlemen Trophy
Ved det næstsidste løb i sæson 2013 af ADAC GT Masters, sikrede teamet Kechele/Schwager sig deres anden sejr i sæsonen. En alvorlig ulykke ved starten af løbet gav alle en forskrækkelse.
 

Lige ved starten af det næstsidste ADAC GT Masters løb i sæsonen forårsagede et par af hinanden uafhængige ulykker, at løbet blev afbrudt efter den første runde med rødt flag. Den ene var med Gerd Beisel (RWT Racing) i en Corvette på start/mål-strækningen. Den anden med Rahel Frey (Prosperia C. Abt) i en Audi R8, i Parabolica-kurve. Mens Rahel Frey slap uskadt blev Beisel indlagt til undersøgelser. Efter 32 minutters pause, blev løbet genstartet bag safety car, til en løbslængde på 40 minutter. Frank Kechele satte med det samme sin Ford i spidsen, foran den forsvarende mester Maximilian Götz i Mercedes-Benz. Ford-køreren øgede sin føring omgang for omgang, og kunne overdrage den til Dominik Schwager, med en sikker føring på fem sekunder. Schwager, som allerede har vundet på Hockenheim det seneste år, kørte deres Ford GT hjem til en sikker sejr på 7,3 sekunder.


Kechele/Schwager
(Foto: Farid Wagner)

Med dette resultat, rykkede de førende endnu tættere sammen. Alle de syv kørere, i et mix af Corvette, Mercedes- Benz, Porsche og BMW, som stadig havde chancer for at få ADAC GT Masters titlen om søndagen, endte i top fem. Götz og Buhk glædede sig overandenpladsen, fordi Mercedes-Benz-duoen med podiepladsen kom tættere på de førende Alessi/Keilwitz, og de dermed stadig kan have forhåbninger om at forsvare titlen. Corvette-duoen Alessi/Keilwitz sluttede femte sidst. Deres chancer for at vinde titlen blev også gjort bedre af, at Porsche 911-køreren Renauer på tredjepladsen, nu ligger ni point bag. Claudia Hürtgen og Dominik Baumann (Pixum Team Schubert ) var fjerde i BMW Z4 . BMW-duo ligger 23 point fra toppen, hvor der på søndag vil blive uddelt 25 point for sejren.  

Således blev det endelige opgør om titlen "ADAC GT Masters Champion 2013", udsat til det sidste løb i sæsonen om søndagen. Kørerne Buhk/Götz (Mercedes-Benz) startede søndag med de bedste kort, i det afgørende løb for sæsonen. Mercedes-duo starter ved siden af ​​bilen på pole, med Jeroen Bleekemolen (31, NL / Callaway Competition) i en Corvette. Den anden række består af Schwager (Ford) og den førende Keilwitz (Corvette). Baumann (BMW) vil starte som syvende, og Martin Ragginger, holdkammerat til Renauer (Porsche), starter på ellevte pladsen i sæsonens sidste løb.


Christina Nielsen
(Foto: Farid Wagner)

Christina Nielsen (Farnbacher Racing) sikrede sig en tidlig titel i Gentlemen Trophy. Danskeren vandt klassementet i sin 911 i løbet lørdag, med støtte fra Kuba Giermaziak og kunne med den fjerde sæson-sejr vinde titlen. Da konkurrenten til titlen, René Bourdeaux (Tonino powered by Lipponen Motorsport) i Porsche 911, måtte udgå med en defekt gearkasse på fjerde omgang, og ikke scorede point, lå Nielsen før det sidste løb i sæsonen, urørlig i spidsen for Gentlemen-klassen.


Michael Christensen
(Foto: Farid Wagner)

Ved den afsluttende afdeling Christina Nielsen startede endnu en dansker. Porsche Junior køreren Michael Christensen startede sammen med Nicolas Armindo i en Porsche fra Schütze Motorsport, men uden meget held, da duoen måtte trække Porschen ud efter kun 5 omgange med en teknisk fejl.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Hockenheim
  • 29/09/13 - Hockenheim - ADAC GT Masters
  • Hockenheimring - Løb 1
  •