Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Fantastisk debut for ung roskildenser i Auto-G DTC

DTC 
03/10/13 

DTC - Danish Thundersport Championship18-årige Frederik Vodder debuterede i sidste weekend i Auto-G DTC. Hermed blev han den yngste dansker med debut i dansk motorsports kongeklasse.
 

Weekendens løb på Jyllandsringen bød på flere højdepunkter for den unge racerkører fra Roskilde. Først lykkedes det ham at kvalificere sig til Superpole med syvendebedste tid, hvilket også blev startplaceringen i heat 1. Et heat Frederik sluttede på ottendepladsen som gav poleposition til heat 2.


Frederik Vodder i Mustang nr. 62.
(Foto: Denner Photo)

Da den rullende start til heat 2 gik, holdt Frederik hovedet koldt og holdt hele feltet bag sig. Desværre måtte Frederik senere overlade førstepladsen til Casper Elgaard, og senere i løbet overlod han andenpladsen til sin teamchef John Nielsen, som skulle forbi i sin jagt på mesterskabspoint. Derefter kørte Frederik en sikker tredjeplads, og dermed en podieplads hjem i sin debutweekend i Auto-G DTC.


Frederik Vodder i Mustang nr. 62.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Før weekenden havde Frederik haft en testdag sammen med Team Polar Seafood Racing, hvor teamchefen, den tidligere Le Mans-vinder, John Nielsen, havde videregivet tips og tricks til hvordan man håndterer den store Ford Mustang med V8-motor.

Frederik udtaler: "Hvilken fantastisk debut; Yngste dansker til start nogensinde i DTC. Med i superpole. Starter i poleposition. Fører et DTC-løb. Og på podie i min debut-weekend". "Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre weekend, og kan mærke nu, at jeg aldrig har følt mig bedre tilpas i en racerbil end i Mustangen"
"Nu arbejder vi hårdt på at få et sæde i DTC i 2014, så jeg kan bevise at det ikke var en engangsforestilling"


Frederik Vodder på podiet med 2 Le Mans-vindere.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Frederik deltager i år i den franske Peugeot Spider Cup, samt i Danish Endurance Championship, og arbejder på at skaffe det økonomiske grundlag for at køre en fuld sæson i Auto-G DTC i 2014.

Teamchef
Peter Jæger


Læs mere om:
  • Frederik Vodder
  • Jyllandsringen
  • 29/09/13 - Jyllandsringen - DTC
  •