Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Afgørelsens time i Formel Ford: tre mand kan vinde guld

Formel Ford - DK 
03/10/13 

Michael Markussen og Lasse Sørensen i duel med Frederik Schandorff som outsider
 

Søndag bliver afgørelsens time i Formel Ford. Danmarks eneste klasse for vaskeægte racerbiler afvikler i weekenden det sidste af årets mesterskabsafdelinger på Padborg Park. Her skal det afgøres, hvem der skal følge i hælene på Nicolai Sylvest, Jægerspris, som tog sidste års titel og siden avancerede til den internationale Formel 3-klasse.

Tre unge kørere har muligheden for at tage mesterskabet i klassen og føje deres navn til listen af succesfulde vindere som Jac Nellemann, København, John Nielsen, Randers, Nicki Thiim, Sønderborg, og Kevin Magnussen, Roskilde. De tre titelkandidater er teamkammeraterne fra RS Competion Michael Markussen, Kolding, og Lasse Sørensen, Svenstrup, og Frederik Schandorff, Rønde.

Sidstnævnte er outsider i titelopgøret. Djurslændingen har slået sit navn fast med flere løbssejre og en klar position som årets bedste nye navn med mere end dobbelt så mange point som den næste debutant i pointtabellen. Men hans afstand til d’herer Markussen og Sørensen er dog så stor, at de begge skal løbe ind i uheld, mens Frederik Schandorff selv skal gøre rent bord på Padborg Park, for at han kan tage titlen.


De tre titelkandidater var også i front ved Formel Ford-klassen sidste besøg på Padborg Park: her er det Michael Markussen, Lasse Sørensen og Frederik Schandorff, som kæmper om at komme først ind i første sving
(Foto: Henning Smed)

Der er derfor reelt tale om en duel om den danske titel. Og hvilken duel. Michael Markussen og Lasse Sørensen er ikke blot teamkammerater. De er også meget jævnbyrdige. Hver især har de vundet syv løb – svarende til en tredjedel af de 21 løb, der hidtil er blevet kørt. Og de er i tabellen kun adskilt af seks point – hvilket er mere end differencen mellem det antal point, som en første- og en andenplads giver i et enkelt løb. Og dem er der altså hele tre af på Padborg Park.

Dagsformen kommer til at være afgørende. Godt nok var det Michael Markussen, der gjorde rent bord med tre sejre ud af tre mulige, da Formel Ford-klassen i juni havde sæsonens første besøg på Padborg Park, men rent faktisk er det Lasse Sørensen, som senest er blevet kåret som løbsvinder i klassen.

Feltet på Padborg Park kommer til at byde på en enkelt ny konstellation. Det er Lasse Jakobi Ougaard, Odder, som i hele sæsonen har deltaget i en Aquila med Zetec-motor, men til Padborg Finalen skal han have sin første start i Copytec Racings australskbyggede Spectrum 011C-racer, som ved GP Danmark blev kørt af Mathias Storbank, Give, som i weekenden er så godt som sikker på at vinde Zetec Cuppen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Lasse L. Sørensen
  • Michael Markussen
  • Padborg Park
  • 06/10/13 - Padborg Park - Formel Ford - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS