Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Kart

Frederik Vesti vinder det Danske Mesterskab

Dansk Super Kart 
01/10/13 

- i Cadetti junior Klassen 2013
I den forgange weekenden d. 28/29 september deltog den unge talentfulde gokart kører Frederik Vesti fra Langelund ved 11 og 12 afdeling af Dansk Super kart og DM for Dasu klasserne.
 

Frederik deltog ligesom resten af sæsonen i den ben hårde Cadetti Junior klasse med over 20 deltagere. Løbet forgik på banen i Grindsted som blot ligger 20 kilometer fra Frederiks hjem, så forventningerne var høje til weekenden. Med et par gode resultater, ville Frederik have mulighed for at tage guldet i den samlede stilling, da denne weekend talte dobbelt. Frederiks eget mål inden weekend, lød dog "kun" på at slutte i top 3 i den samlede stilling.

Fredagen op til løbet stod på fri træning, hvor Frederik beviste som så mange andre gange i denne sæson havde tænkt sig at køre med om guldet. Da det var på netop denne bane at Frederik kørte sine første omgange i en gokart, føler Frederik sig godt tilpas på banen og er i stand til at køre meget hurtige og stabile tider.


(Foto: Vesti Motorsport)

Lørdagens program stod på, 2 træninger, en tidtagning, 2 indledende heats og en finale. Frederik fortsatte den gode stil fra de frie træninger dagen forinden, og placerede sig i toppen af det store felt i begge træninger lørdag morgen. Dog mistede Frederik en del fart til tidtagning, og måtte derfor her tage sig til takke med en skuffende 8. plads. Dette betød at Frederik måtte starte sine 2 indledende heats fra 8. start position. Frederik brugte dog sit gode overblik og sin løbserfaring, til at køre to 2. pladser hjem i de to heats trods sin dårlige start placering. Dette betød at Frederik kunne starte finalen fra 2. start position, en placering der ikke passede ham godt da start placeringerne er på yderbanen og dermed er chancen for at komme godt i gennem første sving mindre. På grund af startplaceringen på yderbanen røg Frederik helt ned som 6'er i starten af finalen, og måtte derfor kæmpe sig tilbage i det hårde felt. Frederik kæmpede hårdt, og efter flot kørsel kunne han køre over målstregen som nummer 2, til nogle meget værdifulde point til det samlede mesterskab.


(Foto: Vesti Motorsport)

Søndag stod på samme program. Søndagens tidtagning gav dog Frederik et noget bedre udgangspunkt end dagen forinden da, tiden rakte til en 3. startposition i de 2 indledende heats. I de to heats blev Frederik henholdsvis 2'er og 3'er og kunne derfor ligesom dagen forinden, tage sig til takke med en startplacering som nummer 2 i finalen. Og igen her ligesom dagen forinden mistede Frederik, en del placeringer i starten og var helt nede og vende som nummer 7. Knægten kæmpede en brag kamp, og med en hurtig kart, tålmodighed, overblik og rigtig flotte overhalinger formåede det unge talent at indtage 1. pladsen og bevare den til det ternede flag. En rigtig flot finale, hvor Frederik virkelig beviste hans evner bag et rat, og dermed også maksimum point til mesterskabet. Frederik og teamet havde på dette tidspunkt ikke den fjerneste ide om at de to gode resultater lørdag og søndag, rent faktisk havde gjort Frederik til Danmarksmester 2013. Dermed kom det som en stor og glædelig overraskelse for Frederik og teamet, da de fik det af vide. Faktisk er det første gang af Frederik kan kalde sig selv Danmarksmester, de seneste to år har indbragt to 2. pladser i DM a point med nummer 1.


(Foto: Vesti Motorsport)

Næste gang den unge jyde skal i aktion er allerede næste weekend d. 5 og 6 oktober, hvor Frederik deltager ved sidste afdeling af DM for Rotax klasserne. Her har Vesti mulighed for at vinde sit 2. Danmarksmesterskab i år 2013 da han blot mangler at køre en tidtagning for at vinde mesterskabet i Rotax mini klassen. Løbet den kommende weekend vil være afslutningen på en fantastisk sæson, hvor Frederik Vesti har været toneangivende i de to mesterskaber han har deltaget i.

Der skal lyde en stor tak til Rs-competition for endnu en fantastisk weekend. Team Vesti vil også gerne sige en stor tak til Comer Kenneth fra KK-service for konkurrence dygtige motorer og kyndig vejledning af motor set-up.

Vesti Motorsport


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Grindsted Gokart Bane
  • 29/09/13 - Grindsted Gokart Bane - Dansk Super Kart
  •