Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Blandede følelser for Nicki Thiim ved næstsidste løb

Porsche
Carrera Cup
Germany 

02/10/13 

i Porsche Carrera Cup på Zandvoort
For den unge dansker var weekenden præget af blandede følelser på Circuit Park Zandvoort. Med en andenplads i løbet, har Nicki Thiim med kun ét points afstand til sin modstander og holdkammerat, Kevin Estre, stadig alle chancer for mesterskabet, ved finalen på Hockenheim.
 

Kvalifikationen lørdag eftermiddag var perfekt for den unge dansker. Med pole position til det første løb, der startede lørdag aften og en tredje-plads på nettet til det andet løb om søndagen, havde Nicki Thiim sikret sig de bedst startbetingelser for at få mesterskabet afgjort. Men det skulle gå helt anderledes.


(Foto: Natascha Theisen)

Løbet lørdag blev startet helt som planlagt, men aflyst lige efter starten hvor der kom safety car på banen, efterfulgt af rødt flag. Årsagen var en kollision under starten, hvor autoværn og kantsten blev beskadiget så meget, at de først skulle repareres for at sikre sikkerheden på banen. En genstart blev derefter planlagt til senere på aftenen, men baneledelsen aflyste genstarten af organisatoriske årsager. Og derfor besluttede løbsledelsen at flytte løbet fra lørdag til søndag.


(Foto: Natascha Theisen)

Således var der søndag to Porsche Carrera Cup løb på programmet. Det afbrudte lørdags-løb blev startet søndag morgen under safety car, og frigivet efter tre omgange. Manden på pole, Nicki Thiim, overtog også her føringen suverænt. Men løbsarrangørerne havde allerede om lørdagen konstateret en forseelse af Nicki Thiim under starten af løbet. Den unge dansker skulle have forårsaget en kollision, som løbsledelsen straffede en drive-through straf. Dermed var sejren til Nicki Thiim væk og han sluttede det første af søndagens løb på en skuffende 11. plads.


(Foto: Natascha Theisen)

Sæsonens løb nr. 15 blev derefter afviklet søndag eftermiddag. Her startede den unge dansker fra tredje position på grid og var i stand til straks at kæmpe sig til en andenplads. Omgang for omgang havde den unge dansker en spændende kamp med den førende Jaap van Lagen. Til sidst måtte han indse, at han ikke kunne passere hollænderen, men sikrede sig meget vigtige point til mesterskabet, for nu var de to rivaler i stillingen, Thiim og Esté, kun adskilt af et enkelt point.


(Foto: Natascha Theisen)  

"Det var en weekend med blandede følelser. Ærligt talt kan jeg ikke helt forstå den straf, som jeg modtog i det første løb. Andenpladsen i det andet løb i dag er ok. Lad os nu se, hvad der sker i finalen på Hockenheim! ", sagde Nicki Thiim som afslutning på weekenden på Zandvoort.

Finale på den Tyske Porsche Carrera Cup, finder sted fra 18. til 20. oktober på Hockenheimring.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Zandvoort
  • 29/09/13 - Zandvoort - Porsche Carrera Cup Germany
  •