Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Sikke en afslutning

Citroen DS3 Cup 
01/10/13 

Jacob Kallestrup sluttede sin debutsæson i Citroën DS3 Cup på en delt tredjeplads i mesterskabet. Finaleweekenden på FDM Jyllandsringen gik helt fornuftigt for Viborg-køreren.
 

Sæsonen indtil nu har ikke været lutter lagkage for teenageren. Den ellers så hurtige Citroën DS3 Cup-racer har døjet med tekniske problemer, så Jacob har ikke haft store muligheder for at lade talentet gøre arbejdet. I kvalifikationen forud for weekendens to løb var teknikken igen det svage punkt, da Jacob allerede på første omgang måtte parkere den matsorte racer midt på banen - denne gang med en knækket benzinpumpe:

- Det er jo møgirriterende at den slags sker, men sådan er racing, og så må jeg fokusere på at gøre det endnu bedre i de to løb, sagde Jacob efterfølgende. Optimismen betalte sig da også, og i de to løb spillede teknikken helt efter drejebogen. I første løb fik Jacob kørt sig fra bagerste startplacering helt op til en tredjeplads, mens han i sidste løb kæmpede intenst med Claus Donnerstag om tredjepladsen, som førnævnte dog vandt.


Der blev kæmpet tæt med Claus Donnerstag
(Foto: Gripping Media)

Til Jacobs og teamets store overraskelse endte weekenden rent faktisk med en delt tredjeplads i mesterskabet. Det var meget uventet, men det er også et udtryk for hvor tæt, kampen har været i mesterskabet året igennem. Før weekenden var Jacob blot på ottendepladsen i mesterskabet, så det er noget af et avancement der er blevet foretaget.

- Jeg er selvfølgelig glad. Helt vildt, også selvom tredjepladsen skal deles med Claus (Donnerstag, red.). Det har hele tiden været meningen at 2013 var en læresæson, så jeg kunne få en optimal tilgang til banesporten og lære at køre stærkt i DS3'eren. En tredjeplads i mesterskabet giver mig en tro på at jeg kan rykke to takker højere op i 2014 - det er i hvert fald planen!


Tredjepladsen i mesterskabet er noget flottere end målsætningen for Jacob K
(Foto: Gripping Media)

Jacob sender en stor tak afsted til alle de, som har bakket op om ham og teamet i det første år på de store racerbaner:

- Det har været en hård og lærerig sæson. En bil, som ikke helt opførte sig som planlagt, kyssesyge og dermed en svækket fysisk form, og så den stejle indlæringskurve som man bliver udsat for i sine første sæsoner - jeg har været rigtig glad for den støtte som jeg har fået fra Bojsen Biler, sponsorer, samarbejdspartnere, venner, familie og mine konkurrenter i klassen. Jeg glæder mig allerede til at tage hul på næste sæson, og jeg er allerede begyndt at kontakte nuværende og potentielle nye sponsorer og samarbejdspartnere, så næste sæson kan blive endnu bedre.


Jacob fik en god afslutning på sin debutsæson i Citroën DS3 Cup
(Foto: Gripping Media)

Tak til kørerne i Citroën DS3 Cup for godt race og kammeratskab i 2013!

Jacob K Racing - www.jacobkracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jacob Kallestrup
  • Jyllandsringen
  • 29/09/13 - Jyllandsringen - Citroen DS3 Cup
  •