Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Sunoco SSC afgjort på flotteste vis

Special Saloon 
01/10/13 

Weekenden den 28. - 29. september dannede Jylllandsringen i Resenbro ved Silkeborg på flotteste vis rammen om finalen i Sunoco SSC. Vejret var flot, og kørerne viste hvordan man med gentleman kørsel skaber flot racerløb i absolut topklasse i Danmark.
 

”Vi har i denne weekend vist, at vi er Danmarks største og hurtigste motorsportsklasse lige for tiden” sagde klasserepræsentant Lars Schönemann til præmieoverrækkelsen i Sunoco teltet søndag eftermiddag.

Det generelle mesterskab blev afgjort i sidste heat, og det lykkedes Martin Vedel Mortensen at tage den generelle titel foran Christian Siepmann, og med Hans Hartmann på tredjepladsen. Martin lagde ikke skjul på, at han var glad over at have vundet det generelle mesterskab, og selvom Siepmann gerne ville have taget denne titel også, så var det langt vigtigere for ham at have taget divisionsmesterskabet. Med maksimum pointhøst med 81 point i weekenden gjorde Siepmann hvad han kunne – det var bare ikke nok.


Martin Vedel Mortensen er Sunoco SSC mester 2013
(Foto: Keld Dohm)

Weekenden bød på mange flotte og spændende kampe ude på banen, og god stemning i paddocken. Følgende blot et lille udpluk af begivenhederne:

I alle 3 heat var der en meget tæt fight mellem de 2 hurtigste biler ikke bare i Sunoco SSC men også de 2 hurtigste af alle biler der kørte i weekenden. Claus Christensen i Aquila og Christer Gislerud i Stealth gav begge alt hvad de havde. I heat 1 betød det ny banerekord på 1:07.147 sat af Christer Gislerud, og den fik han lov til at beholde i under et døgn, så satte Claus Christensen igen ny banerekord i heat 3 med tiden 1:07.049. Efter flot og tæt fight i alle 3 heat lykkedes Claus at tage alle 3 sejre, og dermed scorede han weekendens næstehøjeste point, nemlig 79 ud af 81 mulige. Lige så sikker som de 2 var på de 2 første pladser i hver heat, ligeså sikker var Christian Siepmann på tredjepladsen, og dermed på sejren i GT divisionen.


Claus Christensen og Christer Gislerud er begge lynende hurtige på Jyllandsringen. og Christian Siepmann var absolut hurtigste mand i GT divisionen
(Foto: Keld Dohm)

En anden duel der kørte stort set hele weekenden stod mellem en sort og en hvid Porsche, den ene med en 16 årig skoleelev bag rattet, og den anden med en 69 årig erfaren rotte. I de 2 første heat vandt den erfarne Jørgen hansen over den unge Mikkel O. Pedersen, men til heat 3 havde Mikkel luret hvordan han skulle komme forbi den brede RSR Porsche, og dermed endte han på en samlet 4. plads i heatet, og kun overgået af Christian Siepmann i GT divisionen.


2 Porscher i tæt kamp. Jørgen Hansen erfaring og evne til at lukke af de rigtige steder på banen, betød at Mikkel kun vandt deres duel i et ud af de tre heat.
(Foto: Keld Dohm)

I SS2 divisionen viste Hans Hartmann, at han i denne weekend var hurtigere end mesteren Martin Vedel Mortensen, og det lover godt for næste sæson. Inden sidste heat var budskabet klart for Martin, det skulle vindes, hvis den generelle titel skulle sikres, og det blev det så. Kampen om at være tredjebedst i SS2 var spændende og tæt hele weekenden, men det endte med at Christian Vejby trak det længste strå, og dermed erobrede han ikke bare 3. pladsen for weekenden men også 3. pladsen i SS2 mesterskabet i år.


Kampen i SS2 blev lidt for tæt da Christian Vejby og Anders Christensen havde berøring med hinanden i hesteskoen
(Foto: Keld Dohm)

Den ubetingede største pokal der blev uddelt i weekenden var Sunoco SSC’s fighterpokal, og den gik til Preben Grundtvig, på grund af hans store stabilitet.


Preben Grundtvig fik tildelt Fighterpokalen for at have gjort noget så usædvanligt at gennemføre og score point i samtlige af sæsonens 18 heats
(Foto: Keld Dohm)

Slutresultatet for året ser således ud for de 4 divisioner:

SS2
1: Martin Vedel Mortensen, 461 point
2: Hans Hartmann, 394 point
3: Christian Vejby, 236 point

SS3
1: Michael Klostermann, 244 point
2: Tor Brynjelsen, 241 point
3: Bjørn Tvedt, 129 point

GT-bilerne (S-GT)
1: Christian Siepmann, 454 point
2: Jørgen Hansen, 288 point
3: Preben Grundtvig, 201 point

Prototyperne (S-P)
1: Christer Gislerud, 270 point
2: Claus Christensen, 260 point
3: Andreas Kjærgaard, 209 point

Helt slut er det ikke for i år, der afholdes nemlig generalforsamling og præmiefest lørdag den 26. oktober, mere om det kan snarest ses både på motorsporten.dk og på SSCs hjemmeside.

SUNOCO SSC
www.specialsalooncar.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 29/09/13 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her