Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Dennis Lind vandt DTC mesterskabet

DTC 
30/09/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipKun 20-årige Dennis Lind blev søndag den hidtil yngste DTC mester, da han på Jyllandsringen ved Silkeborg sikrede sig Auto-G DTC mesterskabet foran den tidligere Le Mans vinder John Nielsen. Dermed kunne det kun 20-årige talent fra Roskilde føje endnu en mesterskabstitel til sit CV, der i forvejen indeholder titler som dansk, nordisk, europæisk og verdensmester i Formel Ford fra årene 2009 og 2010.
 

Ved DTC løbet på Jyllandsringen havde Dennis Lind i Super Pole sikret sig sin femte Pole Position i træk, da han udkvalificerede Casper Elgaard på andenpladsen og John Nielsen på tredjepladsen. Da starten til første løb gik, tog Dennis føringen medens John Nielsen kom forbi Casper Elgaard. John var oppe og presse Dennis, der med sin føring i mesterskabet klogligt valgte ikke at tage nogle chancer og lod John Nielsen komme forbi. Placeringerne holdt til mål og med det resultat kunne Dennis nøjes med en syvendeplads i andet løb for at sikre sig mesterskabet.


(Foto: Jan Kaiser)

I andet løb valgte Dennis igen at køre efter mesterskabet og medens John Nielsen jagtede Casper Elgaard i front kunne Dennis køre en fjerdeplads hjem, hvilket sikrede ham mesterskabet. Casper Elgaard vandt andet løb og sikrede sig dermed tredjepladsen i den samlede stilling, efter John Nielsen der tog andenpladsen.

”Jeg er ubeskriveligt glad. Det er det her, vi har arbejdet hen i mod hele året og selvom vi på et tidspunkt var langt efter de førende grundet to uheld, så troede vi på det og gav aldrig op. Så at stå som mester i dag giver den største tilfredsstillelse, selvom det var svært at holde igen og ikke satse alt på at vinde løbene. Men i løb et fik jeg et par puf bagfra og da jeg vidste, at jeg kunne blive mester ved at tænke mig om, lod jeg John komme forbi. Derefter var det bare at holde sig udenfor uheld i andet løb og selvom det også giver sine udfordringer at køre forsigtigt, så lykkedes det og jeg er bare så glad og stolt. Og jeg er samtidig rigtig glad for at kunne give teamet det, de har arbejdet for og i den grad fortjener. En kæmpe cadeau til dem, de har også knoklet hårdt for det her”.


(Foto: Jan Kaiser)

Om vigtigheden af mesterskabet sagde Dennis. ”Det er altid vigtigt at vinde titler, for så har man gjort det godt henover en hel sæson. Men samtidig så er det nogle store navne, der har vundet titlen de sidste mange år. Og det betyder meget for mig, at komme på samme liste som dem. Samtidig er det stort for mig, at de tre store navne jeg har kæmpet mod i år, John Nielsen, Casper Elgaard og Jan Magnussen alle har vundet på Le Mans. Det giver en masse tilfredsstillelse og selvtillid, at jeg kan kæmpe mod, og slå de bedste”.


(Foto: Jan Kaiser)

Team DMD

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Jyllandsringen
  • 29/09/13 - Jyllandsringen - DTC
  •