Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Dansk racerpige vinder mesterskab til Porsche

ADAC GT
Masters 

28/09/13 

Danske Christina Nielsen, 22, kunne overbringe en helt speciel gave til Porsche, da hun i dag lørdag tog mesterskabet i form af ADAC Masters Gentleman Trophy i årets næstsidste løb i den benhårde tyske ADAC-Masters GT-serie.
 


Christina Nielsen og Kuba Giermaziak sikrede sig mesterskabet, med et enkelt løb tilbage i serien, der køres søndag

Efter sin debut i den tyske Porsche Carrera Cup-serie i 2012, skiftede Christina Nielsen i 2013 til ADAC Masters GT-serien. Hun fortsatte bag rattet i en Porsche, men nu i en 911 GT3 R. ADAC Masters GT er en af de hårdeste klasser for GT-racing i Europa med deltagere fra både Ferrari, Porsche, Corvette og Lamborghini.


Det er denne Porsche 911 GT3 R at Christina Nielsen kører i ADAC Masters GT-serien

Christina Nielsen har leveret en stabil indsats hele året i det, der både sportsligt og følelsesmæssigt har været en utrolig hård sæson. I ADAC Masters GT-serien er der to kørere om hver bil, og Christina Nielsen delte i starten af sæsonen bil med den danske racerkører Allan Simonsen, som omkom så tragisk under de indledende omgange af årets Le Mans.


Christina Nielsen i den bil, hun i starten af året delte med den danske racerkører Allan Simonsen, der omkom i en tragisk ulykke på Le Mans tidligere i år. Allans navn findes stadig på bilen.

Det var nødvendigt at finde en ny co-driver, hvis Christina Nielsen skulle køre videre, og det blev polske Kuba Giermaziak, hvilket har vist sig at være en effektiv kombination som altså endte med at sikre titlen i Gentleman Trophy-klassen. Som en hyldest til Allan Simonsen har Christina Nielsen bevaret hans navn på bilen, og dedikeret mesterskabet til ham.


Den tyske ADAC Masters GT-serie er en af de hårdeste i GT-racing med biler fra bl.a. Ferrari, Audi, Porsche, Merceds og Corvette


Christina Nielsen er datter af den tidligere danske Le Mans-kører Lars Erik Nielsen, så motorsport ligger i familien

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Hockenheim
  • 29/09/13 - Hockenheim - ADAC GT Masters
  • Hockenheimring - Løb 1
  •