MC sport

Simon og Steven Tirsgaard kører sidste afdeling af DM på Anderstorp, Sverige, i Roadracing

MC sport
26/09/13

Ring Knutstorp i Sverige lægger asfalt til sidste og afgørende dyst om DM i Superstock 1000 klassen i den kommende weekend, hvor der samtidig køres i andre klasser. Brødrene deltager på deres BMW S 1000 RR racere. De 2 løb på banen er også en del af Nordisk Mesterskab i Superstock 1000 klassen, hvor klassen benævnes Pro Superbike.

Der kommer topkørerer fra Norge, Sverige og Finland, hvorfor der bliver kamp om placeringerne på Anderstorp, hvilket ikke mindst kan ses i lyset af omgangstider de øvrige nordiske kørerer han præsteret på banen.

Efter løbene på Ring Knutstorp i august indtog Steven Tirsgaard igen førstepladsen i serien med et enkelt points forspring til Jan Jespersen. 9. september 2013 fik Steven Tirsgaard en meddelelse fra DMU om, at Sportskommissionen havde frataget ham de 13 point fra Padborg Park, hvor han løb sin motorcykel ind over målstregen, efter han blev kørt af for enden af langsiden lige inden målstregen.

En regel i RR Reglementet siger, at man skal passere målstregen inden 2 minutter efter den førende kører. Steven passerede målstregen 2 minutter og 18 sekunder efter første kører i klassen. 3 måneder må siges, at være lang tid efter løbet på Padborg Park den 2. juni, hvor Steven blev tildelt 4. pladsen og efterfølgende frataget pointene først i september.

I stedet for at føre serien med 1 point er Steven nu 12 point efter Jan Jespersen på 1. pladsen. Det bliver noget af en udfordring at generobre 1. pladsen i serien og det Danske Mesterskab.

Simon Tirsgaard har stadig en dyst med Ulrik Nielsen om bronzepladsen, hvor Simon har et forspring på 8 point.

Der køres tidtagning lørdag og 2 gældende løb søndag.