Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Tæt kamp om mesterskabet venter i DM Finalen i Auto-G DTC 2013

DTC 
26/09/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipBåde stjerneskuddet Dennis Lind og superveteranen John Nielsen kan i weekendens Yokohama DM Finale vinde deres første DTC mesterskab.
Et drama venter tilskuere, gæster og sponsorer, når de i weekenden overværer Yokohama DM Finalen, der er sidste afdeling i dette års Auto-G DTC mesterskab.
 

Efter en spændende sæson er blot to kørere tilbage i mesterskabskampen. I den ene pit-garage har vi kometen Dennis Lind – i den anden racerveteranen John Nielsen. Mellem dem er der godt 37 år og nogle kilos livserfaring. Og mens Dennis Lind debuterede i Danish Thundersport Championship sidste sæson, med en fornem andenplads i mesterskabet, har John Nielsen været fast frontrunner siden DTC blev etablerede tilbage i 1999 – dog uden nogensinde at vinde mesterskabet.

Uanset hvem af de to duellanter, som tager titlen, vil det ske med ny rekord. Vinder Dennis Lind bliver han yngste mester. Med en alder af 20 år og 238 dage rykker han Casper Elgaards underlægger mere end fem år ned. Til gengæld vil John Nielsen hæve den med mere end 18 år. Han er 57 år og 234 dage på finaledagen.

Forud for Yokohama Dm Finalen fører Dennis Lind med 184 point mod John Nielsens 166 point. Men reglementet foreskriver, at man kan fratrække årets to dårligste resultater, hvormed afstanden mellem de to titelkandidater er 14 point i Dennis Linds favør. En kører kan dog ikke smide søndagens afsluttende løb to væk, der skal medregnes uanset udfald. En sejr udløser 20 point, og med to løb er der i alt 40 point at køre om, hvilket betyder at John Nielsen stadig har en reel mulighed for at vende styrkeforholdet.


Dennis Lind og John Nielsen kan vinde Auto-G DTC 2013
(Foto: Jan Kaiser)

Sikkert er det dog, at enten Dennis Lind eller John Nielsen vinder mesterskabet, og Dennis Lind ikke kan blive dårligere placeret end nummer to. John Nielsen kan blive overhalet af Marius Nakken, der aktuelt indtager tredjepladsen, som selv kæmper indædt med Casper Elgaard, der kun er et par point fra en afslutning i top tre.

Dennis Lind udtaler inden DM Finalen: ”Det er rigtig svært at planlægge forløbet i weekenden. Vi må tage tingene som de kommer. Jeg håber selvfølgelig på en rigtig god position efter Super Pole, og er det muligt, så går jeg efter sejren i første løb. Det vil gøre det hele meget nemmere i løb to, hvor jeg så kan nøjes med en trettendeplads. Men som sagt, er det svært at planlægge sig ud af, så det vigtigste er at holde hovedet koldt, men er det det, der skal til, så er jeg også klar til at kære konservativt og tænke på mesterskabet”.

Veteranen John Nielsen siger: ”Dennis (Lind, red.) har et solidt forspring, men der er bestemt en chance for mig. En ting er sikkert; hvis jeg ikke tror på det, så kan jeg lige så godt blive væk, så det er fuld gas og halv kobling for os (Team Polar Seafood Racing, red.). Jeg er stadig meget opsat på at vinde mit første DTC mesterskab, men Dennis Lind har været uhyggeligt dominerende de sidste to-tre løbsafdelinger. Han er en ufattelig kompetent racerkører, og fortjener en stor karriere – men først skal han lige slå den gamle ræv her.”

De to finaleløb køres søndag den 29. september kl. 14.00 og andet løb kl. 16.10

Stillingen i top seks i Auto-G DTC.
1. Dennis Lind 184 point
2. John Nielsen 176 point
3. Marius Nakken 145 point
4. Casper Elgaard 142 point
5. Anders Fjordbach 108 point
6. Nicki Petersen 98. point.


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • John Elgaard Nielsen
  • Jyllandsringen
  • 29/09/13 - Jyllandsringen - DTC
  •