Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Afgørelsens time i Sunoco SSC

Special Saloon 
25/09/13 

Weekenden den 28. - 29. september danner Jyllandsringen ramme om afgørelsen i Sunoco SSC. Med 4 divisioner og et generelt mesterskab er der fortsat meget at køre om.
Til finaleløbet er det ovenikøbet sådan at der gives fulde point uanset hvor mange biler der starter i divisionen, og dermed er der gode muligheder for at forbedre sin position.
 

Sidst SSC var på Jyllandsringen til Grand Prixet, og der blev det store publikum forkælet med ikke mindre en 6 Sunoco SSC heats, da weekenden blev afviklet sammen med den Norske GT klasse, og det betød at SS2 og SS3 bilerne ikke kørte sammen med S-GT og S-P bilerne. Denne gang kører hele klassen sammen, og det giver nogle ekstra udfordringer når det hurtige GT og Prototype biler begynder at indhente SS2 og SS3 bilerne.

I S-P ligger det til at Christer Gislerud med 33 point ned til Claus Christensen tager titlen, han kan faktisk tåle at tabe alle 3 heat til Claus, men han skal også gennemføre alle 3 heat for at være sikker på titlen. Omvendt har Claus Christensen kun 17 point ned til Andreas Kjærgaard på tredjepladsen, og selvom Andreas ikke kan følge de 2 andre i divisionen ude på banen, så kan uheld for de andre betyde, at han rykker tæt på sølvet.


Andreas Kjærgård er sikker på minimum bronze i Prototype (S-P) divisionen, og han er altid populær hos publikum med sin flotte Scotty GT
(Foto: Keld Dohm)

I S-GT er mesterskabet afgjort, Christian Siepmann er mester, og Jørgen Hansen sidder tungt på anden pladsen. Teoretisk set kan både Johannes Graversen og Preben Grundtvig hente Jørgen, men med et forspring på 54 point er det ikke realistisk. Tredjepladsen er derimod en helt åben kamp mellem netop Johannnes Graversen og Preben Grundtvig, da der kun er 3 point der skiller dem, så der er god grund til at holde øje med de 2 ude på banen. Den 16-årige Mikkel O. Pedersen ligger lige nu på en samlet 5. plads, og med 32 point op til en bronzeplads er hans muligheder for at slutte på podiet også mest af teoretisk karakter.

I SS3 er der kun 2 der kæmper om det, nemlig norske Tor Brynjelsen og danske Michael Klostermann. Tor har med stabil kørsel været foran Michael hele sæsonen, men han erkender, at Michael er klart den hurtigste ude på banen. Klostermann er kun 10 point efter Tor, så der er ingen tvivl om, at Michael Klostermann er favorit til at tage titlen i SS3.


Michael Klostermann skal gennemføre alle 3 heat og skal vinde over Tor Brynjelsen i mindst 2 af dem, hvis han vil sikre sig mesterskabet i SS3.
(Foto: Keld Dohm)

I SS2 har det været et tæt løb mellem Martin Vedel Mortensen og Hans Hartmann, men Martin er hen over de sidste 2 afdelinger trukket fra Hans, således at han nu er foran med hele 74 point. Det betyder reelt, at Martin skal score nul i weekenden, og Hans Hartmann skal vinde alle 3 heat for at lave om på den placering. Til gengæld er der ingen af de øvrige der kan nå bare i nærheden af Hans, så i lighed med GT bilerne så er det kampen om tredjepladsen der bliver den mest spændende og intense at følge. Her ligger Christian Vejby lige nu bedst i sin gule BMW, men både Niels Christiansen og Bjarne Mortensen puster ham hårdt i nakken, og på det seneste har Anders Christensen også fået rigtig god fart i sin Peugeot 307, så hold øje med kampen mellem 202, 203, 205 og 207, for det bliver garanteret spændende.

I det generelle klassement ser det umiddelbart ud til at Martin Vedel Mortensen har en fordel i forhold til Christian Siepmann med et forspring på hele 24 point, og det specielle her er, at Christian ikke selv kan gøre noget, da de to kører i hver sin division. Den eneste måde Christian Siepmann kan sikre sig det generelle mesterskab på, er hvis Martin’s konkurrenter tager point fra ham i SS2, og Christian Siepmann selv sørger for at score så mange point som muligt. Mon ikke vi ser Siepmann’s team og fans heppe som gale på Hans Hartmann og de øvrige SS2 kørere, og så satse på at Christian Siepmann holder sig helt i front i GT divisionen.

Kort sagt er der så meget at kæmpe om i Sunoco SSC, at undertegnede godt tør love der bliver kørt racerløb af absolut højeste klasse i den kommende weekend på Jyllandsringen.

Når weekenden er ovre så er alle mesterskabet på plads, og kørere, mekanikkere osv kan begynde at glæde sig til præmiefesten den 26. oktober.

Tidsplanen for Sunoco SSC ser således ud:

Lørdag den 28. september:
Kl 10:20 Træning -15 min
Kl 12:05 Tidtagning -15 min
Kl 13:40 Heat 1 - 18 min + 1 omgang

Søndag den 29. september:
Kl 14:30 Heat 2 - 18 min + 1 omgang
Kl 16:40 Heat 3 - 18 min + 1 omgang

SUNOCO SSC, www.specialsalooncar.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 29/09/13 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her