Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Magnussen tager føring i mesterskab

ALMS 
24/09/13 

American Le Mans SeriesEfter en nervepirrende afslutning på ALMS-sæsonens ottende løb denne weekend kunne Jan Magnussen og Antonio Garcia for tredje gang skyde med champagnepropper fra øverste skammel.
Sejren på Circuit of The Americas i Texas sikrede duoen en solid føring i mesterskabet.
 


(Foto: ALMS)

"Jeg er simpelthen så glad lige nu," sagde Jan Magnussen efter afslutningen på løbet, som blev skudt i gang sent lørdag aften og sluttede to timer og tre kvarter senere med en nervepirrende duel, der endte med Antonio Garcia som sejrsherre.

"Vores odds for at vinde dette løb var absolut ikke gode, eftersom vi kæmpede det meste af ugen for at finde de sekunder, som stort set alle andre biler GT-klassen var hurtigere end os. Circuit of The Americas er en Formel 1-bane med lange stræk og hurtige sving, og eftersom vi hele sæsonen har manglet topfart, var vi for alvor stillet over for en udfordring," forklarede Jan Magnussen.

Danskeren tog hul på løbet i rullende start fra 2. position, men måtte hurtigt vige pladsen for teamkammeraten Tommy Milner i Corvette #3, som indledte en heftig duel med den førende SRT Viper #93. En kamp, der imidlertid blot 10 minutter senere endte med at begge biler kiksede et sving, hvilket Jan Magnussen udnyttede til at tage føringen.


(Foto: ALMS)

"Starten var et kaos af biler alle vegne, og der gik lang tid før GT-bilerne og prototyperne blev spredt, hvilket gjorde det svært at komme ind i en ordentlig rytme. Det lykkedes mig at få føringen, men SRT Viper #93 tog den senere tilbage igen, og samtidig blev jeg puffet til at en Ferrari, der kom bagfra. Der var pres på hele tiden, og samtidig var bilen svær at køre, da den blev urolig, når man tog den ud på grænsen,"

Jan Magnussen gav efter en lille times iskold kørsel bilen videre til Antonio Garcia, som kørte Corvette #3 gennem resten af løbet på storartet manér. Efter andet pitstop tog duoen atter føringen i løbet, endda med flere sekunder ned til BMW #56 på andenpladsen — men forspringet blev mindre og mindre.

Med en halv time tilbage af løbet kørte Garcia kofanger mod kofanger med Dirk Müller i BMW #56. Tyskeren angreb flere gange den gule Corvette, men Garcia gav ikke pladsen fra sig — heller ikke, da Dirk Müller pludselig blev overhalet af den faretruende SRT Viper #93, som havde sat sig for at give det sidste skud i bøssen og hapse sejren.


(Foto: ALMS)

"Det var lidt for spændende at sidde sammen med de andre i pitten og se Garcia kæmpe for vores sejr. Jeg vidste præcis, hvad han blev udsat for derude, og minutterne føltes som timer," forklarede Jan Magnussen, som overværede den spændingsfyldte duel på TV-skærmene sammen med resten af teamcrewet.

"Problemet med at sidde og følge med på mekanikernes skærme i pitten er, at du pludselig får alle informationer så som omgangstider, sektortider, hvem der kører hurtigst, bilens tilstand og så videre. Du ved alt, hvad der foregår, og alligevel er du totalt magtesløs og kan ikke gøre andet end at sidde stille og glo. Antonio gjorde et helt igennem fantastisk stykke arbejde, men det var virkelig nervepirrende at se på,"

Corvette-teamet kunne heldigvis bryde ud i vild jubel, da Garcia endelig krydsede målstregen som den første i GT-klassen med blot 0,85 sekund ned til den farlige Viper. Søsterbilen, Corvette #4 med Oliver Gavin og Tommy Milner måtte skuffende udgå med gearkasseproblemer tidligt i løbet.


(Foto: ALMS)

Sejren er Magnussen og Garcias tredje i år, og trods en skidt sæsonstart, hvor duoen måtte udgå fra det pointmæssigt vigtige åbningsløb på Sebring, er de to Corvette-kørere nu helt sensationelt kommet i front i kørernes mesterskab med 13 point ned til andenpladsen.

"Det er helt klart gået den rigtige vej for os siden Sebring, og jeg fatter ikke, at vi nu fører mesterskabet med kun to løb tilbage," forklarerede en begejstret Jan Magnussen.

"Det vil være fantastisk at kunne slutte den allersidste ALMS-sæson med et mesterskab, men der er stadig nogle point som skal fordeles, så nu gælder det om at bevare fokus og den fantastiske holdånd, som har præget teamet henover sæsonen. Corvette Racing har for alvor bevist, at man sagtens kan vinde, selv om man ikke har feltets hurtigste biler."

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Circuit of the Americas
  • 21/09/13 - Circuit of the Americas - ALMS
  •