1600 Challenge

Føringen bibeholdt trods svag pointhøst

24/09/13

Det blev ikke til nogen drømmeweekend for Karsten Olsen og Omotorsport, da den 5. afdeling af Yokohama 1600 Challenge mesterskabet skulle køres på Padborg Park.
Teamet havde haft travlt med at få bilen klargjort igen efter sidste løb på FDM Jyllandsringen, som blev afsluttet i gruset.

Bremsesystemet blev tjekket godt og grundigt igennem, og derudover blev der også arbejde på at få løst problemet med udsætterne.

Sidste gang at teamet var på Padborg Park, resulterede det i 2 placeringer i top 6, så målet var helt klart at gentage det til Padborg Super Prix.

Teamet kom til Padborg Park på den generelle 7. plads i DIF Danmarksmesterskabet samt i klar føring i Rookiemesterskabet.

(Foto: Denner Photo)

Programmet for weekenden var utrolig komprimeret, da al kørsel skulle afvikles søndag.

Træningen startede kl. 10.00 hvor Karsten lå ud med at køre beskedne tider omkring top 10, men sluttede på 12. pladsen. Teamet havde derfor lidt arbejde inden kvalifikationen, for at prøve at finde mere tid.

Da kvalifikationen gik i gang kl. 11.40 var der også hurtig fremgang at spore. Karstens tider var over 1 sekund hurtigere allerede på de første omgange, og på 9. omgang blev den endelige kvalifikationstid sat. Det rakte desværre kun til 11. pladsen ud af de 22 bils store felt, så der skulle kæmpes hårdt i de 2 løb senere på eftermiddagen.

Heat 1 startede med en meget tæt kamp som resulterede i en tabt placering. Men den militærgrønne Peugeot 207 fik meget mere fart på i løbet af heatet, og kunne ligeså stille kæmpe sig forbi konkurrenterne en efter en. På 10. omgang lykkedes det at komme forbi manden på 8. pladsen og herefter gjalt det om at holde netop den placering, da 8. pladsen får Pole Position til heat 2. Derfor var det en meget tilfreds kører der kunne passere målflaget på netop 8. pladsen. Samtidig blev det til en 3. plads i Rookiemesterskabet, og derved gode point på den konto.

Hård kamp ned mod sving 1 i heat 1

Under 1 time senere var det tid til heat 2. Det blev til en meget intens dyst rundt på 1. omgang, som desværre resulterede i at køreren fra Låsby måtte afgive 1. pladsen. Dette skulle uheldigvis blive en tendens resten af løbet. Stille og roligt faldt 207’eren tilbage gennem feltet. Det gjorde heller ikke sagen bedre at højre sidespejl var blevet klappet ind efter lidt tæt kørsel på 1. omgang, så Karsten havde svært ved at vurdere om konkurrenterne dykkede indenom.

Mindst ligeså hård kamp i første sving i heat 2!

Midt i heatet begyndte der at falde lidt kraftigere regn, men en påkørsel fra en konkurrent på 10. omgang, gjorde at Karsten tabte nogle placeringer. Han fik sig dog hurtigt kæmpet flot igennem feltet igen. På allersidste omgang tilsmilede heldet endelig Omotorsport, da 2 konkurrenter måtte udgå i allersidste sving. Men sådan er motorløb er og til – nogle gange går det imod dig, og andre gange er heldet med dig.

Heat 2 sluttede med endnu en 3. plads i Rookiemesterskabet. Det kostede dog en del af føringen, da det var den største konkurrent til titlen, Nicolai Nielsen, som vandt begge løb i netop det mesterskab. Forspringet der dog stadig på 10 point, så hvis bare at der bliver kørt 2. pladser hjem resten af året, er titlen sikret.

”Vi har igennem hele debutsæsonen været utrolig heldige med at ramme en opsætning som har fungeret, sådan at jeg har fået det bedst mulig ud af bilen fra start af, ” sagde Karsten efter 2. heat.

”Men denne weekend ramte jeg for første gang forkert, og kom ud til 2. heat med en total håbløs opsætning, hvilket resulterede i en rutsjetur af den anden verden ned igemmen feltet. Dette skal dog ikke ske igen!” lover Karsten Olsen, og ser frem til næste løb på FDM Jyllandsringen, hvor farten for alvor skal findes.

”Det er jo vores første sæson, hvor der stadig er meget at lære. Nu fokuserer vi 100 % på rookie mesterskabet, og vil prøve at stablisere os i DM.

I det generelle DIF Danmarksmesterskab indtager Karsten Olsen stadig 7. pladsen, men mistede værdifulde point til kørerne i top 6.

Næste løb bliver på hjemmebanen FDM Jyllandsringen ved Resenbro 28.-29. september, når den 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge mesterskabet skal køres.