Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sejre og topplaceringer i DM-semifinale for Peugeot Sport Dealer Team DK

DM Rally 
23/09/13 

To klassesejre, en divisionssejr og en andenplads i generalklassementet. Det blev det håndgribelige udbytte for Peugeot Sport Dealer Team DK, da teamet stillede op i årets næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, der blev kørt i og omkring Vejle.
 

Christian Jensen og Freddy Pedersen fra henholdsvis Ans og Bjerringbro kørte sig til den generelle andenplads i løbet, hvor de var mindre end ti sekunder fra at slå vinderne Ib Kragh og Mie Petersen.

”Vi prøvede lige til det sidste på at vinde, men vi må bare tage hatten af for Ib og Mie. De har gjort det virkelig godt,” siger Christian Jensen. ”Vi tog en satsning ved at sætte den lave gearing i bilen, og det skulle vi ikke have gjort. Vi var uheldige ved, at der gik en trækaksel på prøve 6, hvor vi tabte 15-16 sekunder, men der er ikke andet at sige, end at Ib var hurtigst. Han havde også sine problemer, så det bliver en fed finale.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen var bare ti sekunder fra at tage den samlede sejr i det seneste DM-rally
(Foto: rallypics.dk)

Andenpladsen i weekendens løb betyder, at Christian Jensen og Freddy Pedersen stadig har gode muligheder for at genvinde deres Danmarksmesterskab fra sidste sæson. De er således blot fire point efter Ib Kragh og Mie Petersen.

”Alt er jo endnu åbent. Vi har ikke fået den løbssejr, vi skulle have haft i år, så det må være os, der skal stå øverst næste gang. Og det gør vi,” slår Christian Jensen fast.

Det hold fra Peugeot Sport Dealer Team DK, som til gengæld vandt ved det vejlensiske DM-løb, var Kim Madsen og Line Lykke Jensen fra Slagelse. For anden gang i træk vandt de såvel deres klasse som 2WD-divisionen.

”Men det har dog ikke været uden kamp,” slår Kim Madsen fast. ”Vi har haft en super god indbyrdes kamp med de andre i klassen. Både med Jacob Jensen, som har fået fart i bilen, og så også med Frank Nielsen, som også kører stærkt. Det er gået godt, men vi har ligget tiendedele af sekunder og enkeltsekunder fra hinanden på mange af prøverne, men heldigvis faldt det ud til vores fordel.”


Kim Madsen og Line Lykke Jensen kunne vinde den anden divisionssejr i træk med deres Peugeot 208 R2
(Foto: rallypics.dk)

Løbet var det tredje, som Kim Madsen og Line Lykke Jensen havde med teamets nye Peugeot 208 R2, og de er blevet mere og mere dus med den fabriksbyggede rallyvogn.

”Jeg har fået bilen til at være mere rolig i forhold til min kørestil, men jeg kan mærke, at der stadigvæk er noget at arbejde på,” siger Kim Madsen. ”Jeg er sikker på, at vi med nogle småjusteringer rundt omkring også får styr på det sidste. Bilen er jo stadigvæk ny for os, så vi er nødt til at skulle lære, men så er det dejligt, at vi også får pokaler med hjem.”

Pokal blev det også til Kjeld Seidler fra Holmegaard, som denne gang havde Henrik Skott fra Maribo til at læse noterne. Pokalerne kom i hus i klassen, men i Tunet National-divisionen opnåede de desværre ikke målet med at tage den samlede tredjeplads fra Jesper Bisted og Heidi Knudsen.

”Vi har kæmpet med Bisted, og det var en rigtig god dyst, men på den sidste hastighedsprøve røg vi af to gange,” forklarer Kjeld Seidler. ”Vi var faktisk heldige, at vi kom i mål, for vi troede, at det ville være slut, og at vi ikke ville komme i mål.”


Kjeld Seidler og Henrik Skott vandt klassen med deres Peugeot RCZ
(Foto: rallypics.dk)

Indtil de to afkørsler var det ellers gået godt for Kjeld Seidler og Henrik Skott. Så godt at Holmegaard-køreren havde et avancement i DM-tabellen i sigte.

”Det var gået rigtig godt, men desværre satte vi 40 sekunder til på de to afkørsler, og det er simpelthen bare ærgerligt,” siger han.

Et mandskab nåede dog ikke målet i løbet. Det var Esben Hegelund og Ole R. Frederiksen. Makkerparret fra Hadsten og Skibby havde ellers lagt sig i front for løbet på den allerførste hastighedsprøve, som blev afviklet i mørket fredag aften, og her blev de indtil de røg af vejen midt under den femte hastighedsprøve.

”Det var simpelthen bare ærgerligt, for det var den eneste prøve i løbet, hvor vi ikke havde haft problemer,” siger Esben Hegelund. ”Fredag aften havde vi haft problemer med vibrationer i bilen, da vi havde beskadiget nogle fælge, og lørdag morgen drillede vores transmission, så firhjulstrækket slog til og fra.”


Esben Hegelund og Ole R. Frederiksen lagde ud med at føre løbet, men måtte udgå på den femte hastighedsprøve
(Foto: rallypics.dk)

”Det hele klappede bare. Noter, alt og vi havde virkelig god fart i bilen, men så kørte vi af vejen. Det var niende gang i løbet, vi kom til den samme svingkombination. Vi havde samme placering på vejen, men af uforklarlige årsager slog bilen op med bagenden, og det var nok til, at den skred ud. Da vejen ikke var ret bred, ramte vi græsrabatten, og så tog pokker ved bilen. Den styrede selv ud over en græsmark og gik vi ind i nogle træer.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Freddy Pedersen
  • Kim Madsen
  • Kjeld Seidler
  • Line Lykke Jensen
  • Ole R. Frederiksen
  • Vejle
  • 21/09/13 - Vejle - DM Rally - DASU mesterskab
  •