Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Bremseproblemer kostede topplacering

DM Rally 
23/09/13 

Københavns bedste rallykørere måtte nøjes med en syvendeplads
Efter den vellykkede debut med ny rallybil for tre uger siden var det med ret høje forventninger, at et af landets førende rallymandskaber, Steen Andersen fra Brøndby og Iben Louring fra Amager, stillede til start i næstsidste afdeling af danmarksmesterskabet i weekenden.
 

Med deres nye Mitsubishi Lancer Evo X i Gruppe N-version, tiende udgave af Mitsubishis rallyvåben gennem snart 20 år, ville de bevise, at skiftet fra model 7 til 10 havde været besværet og pengene værd.


Steen Andersen flyver sin Mitsubishi Lancer Evo X hen over en bakketop, mens Iben Louring i codriversædet læser noterne på de næste sving og bakketoppe. "Det var fremragende hastighedsprøver," mener Steen Andersen
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

"Desværre blev vi hindret af et bremseproblem. Bilen har ellers været perfekt at bremse med, men en lille softwarefejl, som vi ikke kunne kurere, gjorde, at vi havde lidt for meget bremsekraft på baghjulene, og det er altså ikke så morsomt, når man skal bremse ned fra høj hastighed," forklarede Steen Andersen ved mål på Mekonomen Rally i Vejle.

"Det var nogle superfine hastighedsprøver i Grejsdalen, men det bliver jo lidt la-la, når man ikke kan køre sig selv hundrede procent ud," konstaterede codriver Iben Louring med antydningen af et smil.


Steen Andersen og Iben Louring havde høje forventninger inden starten på Mekonomen Rally. Men som løbet skred frem, satte problemer med bremsekraftfordelingen en dæmper på deres ambitioner
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

Løbet startede ellers fint for Andersen og Louring. På løbets første hastighedsprøve i mørke lå de nummer seks af alle, men lørdag måtte de køre med en lille reserve på grund af den uheldige bremsebalance, og de endte derfor på en slutplacering som nummer syv i det samlede resultat og nr. 3 i Gruppe N.

"Det betyder intet, vi er i gang med at køre bilen ind, og det tæller først for alvor i 2014," smilede en som altid positiv Steen Andersen.

Han deltager i 4WD-mesterskabet, som er det mest prestigefyldte og det bedst besatte danmarksmesterskab i rally. Det er her, alle topkørerne som Steen Andersen gerne vil vise, hvad de kan. I weekenden deltog 16 biler, hvoraf de fire er Super 2000-biler, som på papiret er de mere serienære Gruppe N-biler overlegne.

"Det ville være interessant med et danmarksmesterskab for Gruppe N. Vores biler er jo faktisk rygraden i dansk rally," mener Steen Andersen, der vil forsøge at blive bedste Gruppe N-kører i 2014. For et år siden blev han nummer to i den daværende Gruppe N Cup.


En Mitsubishi Lancer i perfekt kontrolleret drift hen over gruset. Steen Andersen og Iben Louring kom godt fra start, men døjede med overbremsende baghjul, som rallyet skred frem
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Iben Louring
  • Steen Andersen
  • Vejle
  • 21/09/13 - Vejle - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: