Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Max nummer to i Gruppe N

DM Rally 
23/09/13 

Den nordjyske rallykører på vej mod kampformen
Efter et forår plaget af tekniske defekter er den nordjyske rallykører Max Christensen fra Svenstrup nu på vej tilbage til topresultaterne i sin Subaru Impreza WRX. Sammen med codriver Preben Jensen fra Rødding blev 2008-danmarksmesteren nummer fire i 4WD-mesterskabet i Mekonomen Rally på kuperede landeveje vest for Vejle.
 

4WD-mesterskabet, som Max Christensen deltager i, er det mest prestigefyldte og i øvrigt det bedst besatte danmarksmesterskab i rally. Det er her, alle topkørerne gerne vil vise, hvad de kan.


Flere hundrede tilskuere fulgte Mekonomen Rally fra start til mål og kan her nyde Max Christensen og Preben Jensen i perfekt kontrol for fuld fart gennem et hurtigt venstresving
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

"Jeg er ved at køre mig i form igen, man får jo ikke meget træning, når man udgår flere gange i træk. Men som rallyet skred frem fik jeg rigtig god fart i bilen, og til slut tog jeg den lidt med ro, for der var ikke mere at køre efter end andenpladsen i Gruppe N," mente Max Christensen ved målet i Vejle.

I 4WD-mesterskabet deltog i weekenden 16 biler, hvoraf de fire er Super 2000-biler, som på papiret er de mere serienære Gruppe N-biler overlegne.


Har vi kørt hurtigt nok? Efter nattens hastighedsprøver lå Max Christensen og Preben Jensen på niendepladsen, men i mål et lille døgn senere havde de kørt deres Subaru op på løbets samlede femteplads og andenpladsen i Gruppe N.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

"Vi var 11 Gruppe N-biler til start, og man skulle måske se på at give gruppe N sit eget danmarksmesterskab. Det kunne anspore endnu flere ambitiøse kørere til at være med til næste år," mener Max Christensen. For et år siden vandt han den daværende Gruppe N Cup.

"Nu har vi kun finaleløbet tilbage om fem uger i Herning. Der får vi mange kilometer grusveje at køre på, og det ligger fint til mig, så der får den for alvor gas," lover Max Christensen med et lunt smil.


Max Christensen kan godt at køre på grus. Her drifter han sin Subaru Impreza gennem et hurtigt højresving, mens Preben Jensen læser noterne.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Max Christensen
  • Vejle
  • 21/09/13 - Vejle - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: