Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh/Mie Petersen overtog DM-føring med sejr

DM Rally 
21/09/13 

Peugeot-mandskabet overkom et koblingsproblem og vandt Mekonomen Rally i Vejle
Ib Kragh/Mie Petersen, begge Juelsminde, bragte sig lørdag eftermiddag i front for Danmarksmesterskabet i den hurtige 4WD-division, da de for andet DM-rally i træk tog generalsejren. Det skete ved Mekonomen Rally, der fandt sted i og omkring Vejle.
 

Peugeot-mandskabet kom midt under løbet i front for rallyet, og denne føring formåede de at holde løbet ud, selv om de midt på dagen løb ind i et koblingsproblem. Fejlen blev løst, men den kostede holdet 13 strafsekunder for at komme for sent til en tidskontrol, men trods straffen kunne de slutte som hurtigste mandskab. Sejren betyder, at holdet nu har overtaget førstepladsen i kampen om Danmarksmesterskabet efter Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev, som er rykket ned på tredjepladsen.


Med sejren i Mekonomen Rally lørdag overtog Ib Kragh/Mie Petersen føringen den hurtige 4WD-division

Ib Kragh/Mie Petersen blev dog presset hårdt af Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro.

De regerende Danmarksmestre vandt flere prøvesejre og kørte sig i en position, hvor de før sidste hastighedsprøve blot var 7,4 sekunder efter. Sidste hastighedsprøve var særdeles krævende over 25 kilometer med mange sving, og den skulle vise sig at blive afgørende for udfaldet af løbet. Her var Ib Kragh/Mie Petersen 2,4 sekunder hurtigere, og deres sejrsmargen nåede dermed op på godt ti sekunder.

Det var i øvrigt et helt tredje mandskab, som lagde ud med at føre an i Mekonomen Rally, da løbets to første hastighedsprøver blev kørt i mørket fredag aften. Her var det Esben Hegelund/Ole R. Frederiksen, Hadsten/Skibby, som satte de bedste prøvetider, hvilket gav dem føringen i løbet. Selv om de ikke var hurtigst fra start lørdag morgen, formåede de at forsvare føringen indtil løbets femte hastighedsprøve, hvor de kørte af. Dog skete der kun materiel skade.

I ingen af de fire Danmarksmesterskabsdivisioner gav Mekonomen Rally en forhåndsafgørelse. Dog er Henrik Larsen/Jeannette Kvick, Hårlev/Maribo, efter dagens løb meget tæt på at kunne sikre sig guldet i Standard National-divisionen.


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Mie Petersen
  • Vejle
  • 21/09/13 - Vejle - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: