Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Uofficiel test på Circuit of The Americas

FIA WEC 
20/09/13 

World Endurance ChampionshipTom Kristensen hurtigst i begge sessions
Torsdagen på Circuit of The Americas blev, helt som planlagt, brugt til to ‘uofficielle’ test sessions for World Endurance Series feltet. Disse session er udelukkende sat op fordi feltet ikke før har kørt på denne racerbane.
 

Begge session bød på hurtige Audi’er, og begge sessions blev vundet af Tom Kristensen, Luic Duval og Allan McNish, hvilket bestemt styrker selvtilliden hos det hold, som sigter benhårdt mod at blive verdensmestre.

Toyota skuffer desværre fælt igen, og i den ene session var de 1½ sekund efter Audi og i den anden var de hele 2½ sekund efter Audi. Desværre kunne det betyde at Toyota intet nyt har med sig til USA.


(Foto: Audi Motorsport)

Rebellion Racing var bestemt heller ikke hurtige på Circuit of The Americas, deres bedste torsdags tid var 1:52.103, men de var dog kun 1.331 sekund langsommere end Toyota.

Alt andet lige, så minder disse to sessions meget om det der skete på Le Mans i år hvor Toyota heller ikke præsterede noget som helst brugbart under træningen.

Dagens hurtigste LMP2 team var G-Drive Racing med deres Oreca 03 - Nissan LMP2 og tiden var 1:55.817. Næsthurtigst var nummer 24 OAK Racing med Olivier Pla, David Heinemeier Hansson og Alex Brundle. Deres bedste tid var 1:56.591, så der skal bestemt arbejdes hårdt hos dem, for at komme det sidste skridt frem imod toppen

GTE pro klassens hurtigste team var ikke overraskende Aston Martin Racing nummer 99 med Bruno Senna og Frédéric Makowiecki. Deres bedste tid i Aston Martin Vantage V8 var 2:04.699. Søster bilen fulgte tæt efter, så der er igen store forhåbninger hos det britiske team, spørgsmålet er bare om mekanikken holder, når de skal køre løbet?

GTE am bød på lidt af en overraskelse, idet IMSA Performance Matmut var hurtigste team i den klasse med deres Porsche 911 GT3. Bilen blev kørt af Raymond Narac, Jean-Karl Vernay og Christophe Bourret og deres bedste tid var 2:06.062.

Næsthurtigst var AF Corse og deres Ferrari 458 Italia, kørt af Jack Gerber, Matt Griffin og Marco Cioci og deres bedste tid var 2:06.084. Herefter kom den danske Aston Martin Vantage V8 med Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og Nicki Thiim, hvis bedste tid var 2:06.726.

Der er ikke noget foruroligende i, at den Danske Aston Martin er 3. hurtigst i en uofficiel træning, med mindre de internt i teamet ved at bilen allerede er på grænsen af hvad der kan lade sig gøre, men det bliver vi klogere på, senere på dagen.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • David Heinemeier Hansson
  • Kristian Poulsen
  • Nicki Thiim
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest Racing
  • Oak Racing
  • Circuit of the Americas
  • 22/09/13 - Circuit of the Americas - FIA WEC - FIA VM
  •